İSTANBUL- Selman Altınöz’ün 17 Eylül 1988’de Kırşehir Hapishanesinden tünel kazarak firar etmelerini anlattığı anı-anlatı türündeki “Özgürlük Tutkusu” kitabının 2. baskısı Umut Yayımcılık’tan çıktı. Umut Yayımcılık’ın internet sitesi üzerinden kitap satışa sunuldu.
2.Baskıya Dair
Umut Yayımcılık’tan çıkan kitabın önsözünde “Özgürlük Tutkusu 2022 yılının Ağustos ayının sonlarında ilk baskısını yaptı, Eylül’ün başlarında dağıtılmaya başlandı. Yoğun bir ilgi gördü ve deyim yerindeyse kitap, kitapevlerinin raflarına uğramadan kısa zamanda tükendi. Bu ilgi hala devam ediyor… Kitabın bu kadar ilgi görmesinde 1988 Eylül’ünde gerçekleştirdiğimiz firar eyleminin devrimci, demokratik kamuoyunun yüreğinde, bilincinde nasıl yer ettiğinin de açık bir ifadesidir.
“Kitabın okunmaya başlamasından itibaren başta Antakya olmak üzere ülkenin farklı yerlerinden ve Avrupa’dan okuyucularım, doğrudan sohbet ederek, telefonla arayarak, özelden yazarak ve sanal medya üzerinden kitapla ilgili düşüncelerini, eleştiri ve önerilerini dile getirerek eleştirel katkıda bulundular.
“Kitabın okuyucu profilinin içinde devrimci gençlerin yoğunluğu, dikkatli okumaları, arkadaşlarına önermeleri ve en önemlisi “devrimcilerin iradelerini birleştirerek gerçekleştirdikleri başarılı eylemin onların umutlarını tazelediğini” belirtmeleri beni en çok sevindiren nokta oldu.
“İkinci baskıda esas olarak okuyuculardan gelen öneriler dikkate alınarak düzenlemeler yapıldı. Kitabın bazı bölümlerine ek bilgiler eklendi. Basımda, içerikle ilgili ciddi bir değişiklik yapılmadı.
“Kitabın basımında emeği geçen, kitabı okuyan, okutan, yazdıkları kitap tanıtımlarıyla, söyleşileriyle ve birebir çalışmalarıyla daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan tüm dostlara, arkadaşlara, yoldaşlara teşekkür ediyorum. Yeni baskı ve başka çalışmalarda buluşmak dileği ile…” denildi.
Yazar Hakkında
Selman Altınöz’ün 14 Aralık 1979 yılında henüz 20 yaşındayken başlayan tutsaklık hayatı, 17-23 Eylül 1988 (Kırşehir firarı) tarihleri arasındaki bir haftalık özgürlüğü dışında, Şartlı Salıverme Yasasının yürürlüğe girdiği 31 Temmuz 1991 yılına kadar devam etti. Hesaplara göre, emniyette ilk yakalandığında 14 gün, firar sonrası yakalanmasında ise 26 gün olmak üzere toplamda 40 gün, hapishanelerde ise 4207 gün kaldı. Mersin Kapalı Hapishanesi’nde 52, Burdur E Tipi Hapishanesi’nde nakille birlikte 11, Eskişehir T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 838, Mersin E Tipi Hapishanesi’nde 1137, Adana Kapalı Hapishanesi’nde 322, Kırşehir E Tipi Hapishanesi’nde 803, Ceyhan Özel Tip Hapishanesi’nde 1047 gün tutsak kaldıktan sonra 1 Ağustos 1991’de tahliye edildi. Mahpushane yaşantısının azımsanamayacak bir kısmı hücre ve müşahedelerde geçti.
Kitap, yazarın mahpushane yaşantısının tümünü değil, her mahpushaneden sınırlı bazı kesitleri içeriyor.
Kitaba ulaşmak için tıklayınız: https://umutyayimcilik.com/product/ozgurluk-tutkusu