HABER MERKEZİ- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra İBB yönetimi tarafından Kod-42 ile işten çıkarılan işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki süresiz oturma eylemi 40. gününde devam ediyor.
Açıklamada söz alan direnişteki Barış Akademisyenlerinden Veysi Altıntaş, gasp edilen hakları için mücadele eden Ağaç A.Ş. işçileriyle dayanışma duygusunu paylaşarak sözlerine başladı.
İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı 40 gündür direndiklerini hatırlatan Altıntaş, taleplerinin net olduğunu, işe iade edilmek istediklerini vurguladı. Şimdiye kadar İBB yönetimiyle üç görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatan Altıntaş, “İBB yönetimi bu sürecin hukuksuz bir şekilde yürütüldüğünü kabul etti. Yapılan işlemin anayasaya aykırı olduğunu ve masumiyet karinesinin çiğnendiğini kabul etti. Ancak önlerinde bir seçim olduğunu ve birtakım saiklerle bu uygulamayı yapmak zorunda kaldıklarını söylediler. Bu, aslında suçun itirafıydı.” dedi.
Altıntaş, işlerine geri dönene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.
İBB’nin işten çıkardığı işçilerin direnişine yine İBB bünyesinde çalışan ve gasp edilen hakları için tekrardan direnişe geçen Ağaç A.Ş. işçileri katıldı.
İBB yönetiminin haziran ayında gerçekleştirdikleri direniş sonucu kendilerine verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Ağaç A.Ş. işçileri, sefalet ücretlerine karşı Saraçhane’de yeniden direnişe geçti. Ağaç A.Ş işçileri üyesi olduğu BTO-Sendikası’nın örgütlenme uzmanı Ali Haydar Keleş, İBB’nin, Ağaç A.Ş. işçilerine verdiği sözleri tutmadığını hatırlatarak, “Biz bu açlık ücretine isyan ediyoruz ve kabul etmiyoruz. İBB ve iştirak şirketler bünyesindeki 85 bin işçinin ücreti artırıldı. Bir tek Ağaç A.Ş işçileri bunun dışında tutuldu. Biz bu ayrımcılığa isyan ediyoruz. Eşit işe eşit ücret demek için buradayız.” dedi.
İBB yönetiminin kendilerine sunduğu yüzde 26’lık teklifini reddeden işçiler, yüzde 46’lık zammı alana kadar direnişe devam etme kararı aldı. İşçiler haklarını alana kadar gece-gündüz Saraçhane Parkı’nda kalacaklarını söylediler.