HABER MERKEZİ- Esenyurt’ta tazminatı verilmeden işten atılan ve açıklama yaptığı sırada şirket sahibinin saldırısına uğrayan Reyhan Kara, “Benim mücadelem bir hak arayışıdır. Vazgeçmeyeceğim” dedi.
İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan bir tekstilde ihbar ve 2 buçuk yıllık kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan Reyhan Kara, 11 Kasım’da işyeri önünde basın açıklaması yapmak istediği sırada işverenin saldırısına uğradı. Saldırı sırasında Kara, başına isabet eden taşla yaralandı. Yaşadığı saldırıyı ve uğradığı hak ihlalini anlatan Kara, “Benim mücadelem bir hak arayışıdır” dedi.
Talebinin 2 buçuk senelik kıdem tazminatının, 2 aylık sigortasının ve 8 günlük yövmiyesinin ödenmesi olduğunu ifade eden Kara, “Emekçileri güçsüz buldukları için kendilerinde bu hakları buluyorlar. Bundan sonra hukuki süreç devam edecek, haklarım için sonuna kadar gideceğim” diye belirtti. Haksızlığa uğradığını ifade eden Kara, özellikle kadın emekçilerin haklarını savunması gerektiğini söyledi.
‘SALDIRILARA KARŞI ÖRGÜTLENMELİYİZ’
Hukuki haklarını savunmak için basın açıklaması yapmak istediğini söyleyen Kara, “Basın açıklaması sırasında, kimsenin hakkını gasp etmememize rağmen sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldık. Ben kadın bir emekçi olarak bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için haklarımızın anayasal güvence altına alınmasını istiyorum. Çünkü biz emekçiler sürekli olarak bu tür saldırılar ile karşılaşıyoruz” ifadesinde bulundu. Bu tarz saldırılara karşı örgütlenmenin önemli olduğunu belirten Kara, “Emekçilerin haklarını gasp edenlere karşı mücadeleyi daha da güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Benimle dayanışma içinde olan kadınlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘ÜLKEYİ YÖNETENLER SORUMLUDUR’
Kara’ya destek vererek yaşadığı saldırıyı kınayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaşanan saldırının hak arama mücadelesine karşı tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu belirterek, “Bugün işverenler işçilerin en temel haklarına bu kadar rahat saldırabiliyorlarsa her türlü haksız ve hukuksuz çalışma rejimini sürdürebiliyorsa her şeyden önce bu durumu değiştirmek ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır” dedi. (MA)