Selüloz-İş Sendikası’nda örgütlü MKB Rondo işçileri, 126 gün sürdürdükleri grevi sona erdirdi.
Tuzla’da bulunan Avusturya sermayeli MKB Rondo’da, işçiler grevi 126’ncı gününde sona erdirdi. Patron fabrikayı kapatırken işçilerin hakları olanı ve ekstra maaşlarını ödedi.
Direnen işçilerin sanal medya hesabından dün akşam yapılan açıklamada, dün itibarıyla grevin sona erdiği duyuruldu. “Bu grev, yalnızca haklarımızı savunmak için değil, işçi sınıfının gücünü ve dayanışmasını göstermek için verdiğimiz büyük bir mücadeleydi” denilen açıklamada, 28 Ağustos 2024 tarihinde fabrika önünde direnişe başlayan işçilerin, emeğin onuruna ve haklı taleplerine duyduğu inançla mücadele ettiği belirtildi.
FABRİKA KAPANDI, İŞÇİLERE HAKLARI ÖDENDİ
Patronların işçileri bölme, yıldırma ve mücadelelerini yok sayma saldırılarına rağmen işçilerin birbirine kenetlendiği kaydedilen açıklamada, “126 gün süren grevimizin sonunda, birlik ve dayanışma gücümüz karşısında patron çaresiz kaldı ve sömürü düzenini sürdüremeyeceğini anlayarak fabrikasını kapatmak zorunda kaldı” denildi.
İşçilerin mücadelesi sonucu patronun köşeye sıkışarak fabrikayı kapatmak zorunda kaldığını belirten işçiler, 126 gün boyunca sürdürdükleri direnişin sonucunda hakları olanı ve ekstra maaşlarını aldıklarını duyurdu.
“İŞÇİLER HAKLARINI KORUMAK İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”
“Bu tablo, işçilerin haklarını korumak için tek yolun birlikte hareket etmek olduğunu bir kez daha göstermiştir” denilen açıklamada, fabrikanın kapanmasının işçiler için bir kayıp olmadığı, patronların işçi sınıfı karşısında nasıl çaresiz kalabileceğinin göstergesi olduğu belirtildi.
MKB Rondo grevi süresince mücadelelerine destek veren işçi kardeşlerine, yoldaşlarına, emeğine gücüne inanan herkese teşekkür eden işçiler yaptıkları açıklamada, “Bugün burada biten grev, emeğin gücünü ve işçi sınıfının neler başarabileceğini anlatan bir zaferdir. Bugün burada biten bir grev, işçi sınıfı için yeni bir başlangıcının adımıdır. Bu grev, sadece MKB Rondo işçileri için değil, tüm işçi sınıfı için bir umut ve ilham kaynağıdır. Unutmayın: Emeğin birliği, sermayenin çaresizliğidir” denildi.
(HABER MERKEZİ)