İHD’de Av. Eren Keskin ve Av. Jiyan Tosun için basın açıklaması yapılacak

HABER MERKEZİ-  Dün Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Patlamanın ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, Av. Jiyan Tosun’u hedef göstererek “patlamanın faili” şeklinde Twitter üzerinden paylaştı. Paylaşımının ardından birçok hesap Av. Jiyan Tosun’u ölümle tehdit ederek kimlik bilgilerini ifşa etti. Adem Taşkaya, paylaşımın kısa süre sonra silmesine rağmen Av. Jiyan Tosun hedef gösterilmeye devam etti.

EREN KESKİN’E TEHDİT
Av. Eren Keskin Twitter üzerinden paylaşım yaparak “Bu yalanın, bir insanı hedef göstermenin hesabını, yargı karşısında verecek” dedi. Paylaşımının ardından ise Keskin, cep telefonuna tehdit mesajları ve aramaları geldiğini belirtti. Artı TV’de konuşan Keskin şöyle aktardı: “Adem Taşkaya tarafından Jiyan Tosun isimli arkadaşımız hedef gösterildi. Jiyan Tosun bir insan hakları avukatı ve aynı zamanda kayıp yakını. Zaten o sırada karakolda müvekkilleri ile görüşüyor. Bu haber nasıl yapıldı, bizim telefonlarımız nasıl insanlara dağıtıldı? Biz dün geceden beri sürekli tehditler alıyoruz. Bunun üzerine gideceğiz. Bu çok korkunç bir şey.”

İHD’DE BASIN AÇIKLAMASI

İnsan Hakları Derneği(İHD) Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin’i yönelik ölüm tehdidi ve Av. Jiyan Tosun’un hedef gösterilmesine ilişkin bugün 14.00’da basın açıklaması gerçekleştirilecek. İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) çağrısı şöyle:

“13.11.2022 tarihinde saat 16.20 sıralarında Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırıdan bir süre sonra  Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya isimli bir kişinin üyemiz Av. Jiyan Tosun’u hedef göstermesinin ardından Av. Jiyan Tosun ve İHD Eş Genel Başkanımız Av. Eren Keskin’e yönelik  tehditler had safhaya ulaşmış olup, konuyla ilgili derneğimizde bir basın toplantısı düzenlenecektir.

“Konunun önemini bilgilerinize sunuyor,  katılımınızı diliyoruz.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi
Tarih: 14 Kasım 2022 – Pazartesi
Saat: 14.00
Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi”