HABER MERKEZİ- Gazetemiz Yeni Demokrasi’nin 49. sayısı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 sayfasında yer alan makale ve haberlerin tümü “örgüt propagandası”na gerekçe gösterilerek toplatma ve el koyma kararı verildi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde gerçekleşen eylemlerin haberleri ile birlikte ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği haber- yazılar bu karara gerekçe gösterilmiştir. Şakran Hapishanesi’nde ölüm orucunda olan Mustafa Koçak’a dair yer alan haber, Teslim Töre’nin hayatını kaybetmesi ve cenaze törenine dair haberler örgüt propagandası yapıldığı iddiasına gerekçe olarak sunulmuştur.
Toplam 24 sayfa olan gazetemizin 23 sayfasında “örgüt propagandası” yapıldığını iddia eden Ankara Emniyeti, haberler de dahil olmak üzere 2. sayfada yer alan Enver Gökçe’nin “Dost Dost İlle de Kavga” şiiri birlikte biyografisinin yayınlanmasını da toplatma ve el koyma gerekçesine “delil” yapmıştır.
Ankara Emniyeti Güvenlik Şube tarafından hazırlanan tutanakta; “Gazetenin 2. sayfasında; “Dost Dost İlle de Kavga” başlığı altında; 1951’de İstanbul’da Kadırga Öğrenci Yurdu’nda yönetici olarak çalışırken tutuklanıp Türkiye Komünist Partisi davasında altı yıl cezaevinde tutuklu/hükümlü kalan 19 Kasım 1981 yılında Ankara’da ölen Enver Gökçe isimli şahsın; Dost Dost İlle de Kavga başlıklı şiiri ile biyografisinin” yer almasını “örgüt propagandası”na dayanak olarak sunulmuştur.
Enver Gökçe ülkemizin diğer devrimci sanatçıları gibi ürettikleriyle halk saflarında, halkın içinde yerini almıştır. “Ben sınıf edebiyatı yapıyorum. Bence sanat, emekçi sınıfın yaşam kavgasındaki gücünü, kudretini ortaya koymalıdır” diyen Enver Gökçe, bu sınıf savaşında, emekçilerden yana saf tutmuştur. Nazım Hikmet’ten Yılmaz Güney’e, Enver Gökçe’den Ahmed Arif’e, devrimci sanat anlayışı tüm bu saldırılara, “terörist” damgalamalarına karşı, bugün yaşamaya devam ediyor.
Bugün devrimci basın olarak görevimiz, Enver Gökçe’nin şiirlerini, yazılarını sadece sayfalarımıza taşımak değil, onun ortaya koymuş olduğu devrimci sanat anlayışını halkla buluşturmak, gelecek kuşaklara aktarmak olmalıdır.
Biz Yeni Demokrasi olarak, gerçekleri kitlelerle buluşturmaya, bu sömürücü sistemi teşhir etmeye devam edeceğiz. Gazetemiz, sömürü çarkları arasında ezilmeye mahkum edilen işçi sınıfının, ezilenin ezileni kadınların, geleceksizleştirilen gençliğin, yaşam alanları için direnen köylülerin sesi olmayı sürdürecektir.