Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin’de Kovid-19 toplam test sayısı 2700

HABER MERKEZİ- Koronavirüs salgını nedeniyle büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye çapında test sayıları artarken Diyarbakır başta olmak üzere T. Kürdistanı’nın birçok şehrinde test sayılarının çok düşük seyretmesi dikkat çekiyor. Kovid-19 toplam test sayısının 2700 olduğu Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin’de onlarca Kovid-19 hastası, hastanede tedaviye alınması gerekirken evlerinde karantinaya alındı.

Diyarbakır’da Koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklı 155 kişinin, farklı hastanelerde tedavi edildiği öğrenildi. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde aralarında testi pozitif olan 9 aylık bir bebek olmak üzere 4 çocuğun da tedavi altında tutulduğu aktarıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bir hemşire ile yine hasta destek personeli olarak çalışan bir kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı talimatıyla Kovid-19 şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alınması gereken hastaların da hastane yerine evlerinde tedavi edildiği öğrenildi. Bundan kaynaklı da kentte onlarca kişinin hastanelerden taburcu edilerek evlerinde karantinaya alındığı aktarıldı.

Ergani’de şimdiye kadar Kovid-19’dan kaynaklı 3 apartmanın karantinaya alındığı bildirildi. Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin illerindeki hastaların testlerinin ise Diyarbakır’da gerçekleştirildiği belirtildi. Diyarbakır ve diğer 4 kentin iki haftadır toplam 2 bin 700 testinin yapıldığı öğrenildi. Kentte, şu ana kadar biri Kovid-19 şüphelisi olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.