HABER MERKEZİ- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yıl içerisinde yapılan 167 bin ihbardan 116 bininin ‘asılsız’ çıktığını açıkladı.
Bakan Gül, Adalet Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sundu. Bakan Gül, bakanlığının bütçesini sunarken açıkladığı asılsız ihbar sayısı dikkat çekti. Bakan Gül, savcıların muhbirleri dinleme yetkisine kavuştuktan sonra toplamda 438 bin 896 ihbar başvurusu yapıldığını, bunların 278 bin 206’sının “soruşturma gerektirmediğini” belirtti. Gül, 2020 yılı içerisinde yapılan 167 bin ihbardan 166 bininin asılsız çıktığına işaret etti. Asılsız ihbarlar karşısında vatandaşın korunduğunu savunan Bakan Gül, “Lekelenmeme hakkıyla genel, soyut, asılsız ihbar ver şikayetlerin hiçbir şekilde dikkate alınmaması sağlandı. Aksi takdirde kim olursa olsun savcı önüne gelen şikayette, bu kadar da olmaz dese bile onu şüpheli yapıyor, soruşturmaya kaydediyordu.” şeklinde konuştu.
Çok sayıda insanın ‘FETÖ’ adı altında suçlandığının hatırlatılması üzerine Bakan Gül, ‘FETÖ’ ile ilgisi olmayanların suçlanmadığını savundu. Suçlu ile suçsuzun ayrılmasının herkesin ortak beklentisi olduğunu iddia eden Gül, FETÖ ile mücadelede farklı uygulamaların asla mümkün olmadığını öne sürdü.
MİT’E 73 BİN KİŞİ YARDIMCI OLMAK İÇİN BAŞVURDU
Öte yandan 2020 yılı ekim ayı sonu itibariyle Milli İstihbarat Servisi’nin internet sitesine yardımcı olmak üzere başvuru yapanların sayısı 73 bin oldu.
ARKADAŞINI İHBAR ETTİ
Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bir karar dikkat çekmişti. Çalıştığı Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki müdürlerini BİMER’e ‘Gülen cemaatinden’ diye ihbar eden Ömer Yalçın isimli şahıs, soruşturma açılınca da bir anlık öfkeyle yazdığını söyledi ancak aldığı kınaması cezasını AYM’ye kadar taşıdı. AYM, başvuruyu ifade özgürlüğünün engellenmesi olarak görmeyerek başvuruyu reddetti.