Bekaert patronu Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Yöneticisi Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti. Arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler fabrikaya kapandı.
Bir süredir ek zam eylemlerinin devam ettiği Kocaeli’deki Bekaert’te patron, geçtiğimiz hafta yemekhanede atılan bazı sloganları gerekçe göstererek baş temsilci ve aynı zamanda Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Yöneticisi Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti. Arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler fabrikaya kapandı.
DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Bekaert fabrikasında işçiler artan enflasyon ve eriyen ücretler nedeniyle ek zam talebinde bulunmuştu. Sendikanın patron temsilcileriyle sürdürdüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine ek zam eylemlerine başlayan işçiler, yemek ve çay saatlerine sloganlarla toplu şekilde çıkarak taleplerini duyurmaya çalışıyor.
İşçilerin taleplerini karşılamayan Bekaert patronu ise işçilerin eylemler esnasında yemekhanede attığı bazı sloganları gerekçe göstererek baş temsilci Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti. Gün içerisinde patron temsilcileri ve Birleşik Metal-İş arasında sürdürülen görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine Bekaert işçileri fabrikaya kapandı.
İŞÇİLERİN YEMEK ALMASI ENGELLENİYOR
Bekaert’tE baş temsilcinin işten atılması üzerine fabrikaya kapanan işçilerin yemek ve benzeri ihtiyaçlarını dışardan karşılamasına patron engel oluyor.
Bekaert patronunun fabrikaya kapanan işçilerin yemek, sigara ve benzeri ihtiyaçlarını dışardan karşılamalarına engel olduğu öğrenildi.
Evrensel’e konuşan bir Bekaert işçisi “İçeri kapananlara yemek yok. Vardiyadaki arkadaşlar ekmek ve yoğurt getirmiş gizlice. 2011’de iki hafta kaldık içerde, bu işverenin buradan ders çıkarması gerekir. Bizi açlıkla korkutacağını sanıyorsa büyük yanılgı içerisinde. İş kazası riskini göze alıyor mu acaba yarın çalışırken aç ve uykusuz olarak çalışacak bu işçi” diyerek tepkisini dile getirdi.
Bir başka Bekaert işçisi ise “Daha grev yaptığımız yıl dolmadı işçiyi karşısına alıyor işveren. Savaşta bile esirine yemek verirsin, böyle bir düşmanlık olabilir mi? Şube yönetimi de burada ama genel merkez yöneticilerinin de burada olması gerekiyor. Gerekçe ne olursa olsun baş temsilciyi işten atmak bu işçiye gözdağı vermektir” dedi.