DDSB üyeleri Ataşehir’de direnişe geçen taşeron işçileri ziyaret etti

İSTANBUL- “Güvenlik soruşturması” gibi bahanelerle kadroya alınmayıp işten atılan Ataşehir Belediye işçileri, belediye önünde direnişlerini sürdürüyor. Belediye önünde oturma eylemlerini sürdüren taşeron işçileri, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik(DDSB) üyeleri ziyaret etti.

“Egemenler taşerona kadro söylemiyle ortaya çıksa da aslında durumun hiçte böyle olmadığını aksine taşerona kadro denilerek binlerce taşeron işçisinin işten atıldığını, keyfi güvenlik soruşturmalarına maruz kaldıklarını gördük” diyen DDSB üyeleri, direnişe geçen taşeron işçileri direnişin 2.gününde(5 Nisan) ziyaret ettiklerini belirttiler.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Hasan Gülüm de direnişi ziyaret ederken, cemevinde hazırlanan yemekleri işçilere dağıtıldı.

Muhalif kimliklerinden dolayı kadroya alınmadıklarının altını çizen işçiler, “CHP her ne kadar ‘güvenlik soruşturmasının bizlerle alakası yok, bunu AKP yapıyor dese de’, CHP de AKP’nin bu politikalarına çanak tutuyor. Bazı belediyeler güvenlik soruşturmaları olumsuz gelse de inisiyatif kullanarak işçi atmadılar ama burada durum böyle değil, CHP burada bu söylemin arkasına sığınıyor” dediler.

BURADAKİ TÜM İŞÇİLER İŞLERİNE GERİ DÖNENE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeğiyle  hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile 1 Mayıs 2013’de polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan Dilan Alp de Ataşehir Belediyesi’nde işten atılan işçiler arasında yer alıyor.

Binlerce taşeron işçisi güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek işlerinden atıldığını belirten Dilan Alp, “bizim yaptığımız bu direnişin diğer atılan taşeron işçilerine de umut olacağını düşünüyoruz. Bize sadece güvenlik soruşturmasının sonucu olumsuz geldi diyorlar, neden olumsuz olduğunu sorduğumuzda bir sebep söylemiyorlar. Güvenlik soruşturmaları zaten İl Emniyet Müdürlüğü’nden geliyor. Bu durumun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Buradaki tüm işçiler işlerine geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek bir işçi bile işe alınmasa yine onun için burada olacağız” dedi.

40 kodu ile işten çıkarıldıklarını ve bu sebeple işten çıkarıldığında bir daha başka bir yerde işe girme şanslarının olmadığını söyleyen işçiler, sabah 08.30 ile akşam 17.00 arasında belediye önünde oturma eylemine devam edeceklerini belirttiler. İşlerine devam eden ve kadroya alınan işçiler ise iş çıkışında direnen işçileri alkışlayarak ve yanlarına gelerek desteklerini sürdürüyorlar. İşçiler eylem sırasında “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Direne direne kazanacağız”, “İş, ekmek, adalet” sloganlarını atarken, geri dönene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.