Bakırköy Kadın Hapishanesi ve Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutsakların tedavi hakları engelleniyor

İSTANBUL-  OHAL ile birlikte tutsaklar üzerinde baskılar ve tecrit uygulamaları yoğunlaşırken, hapishanelerden devrimci tutsaklara yönelik hak ihlalleri haberleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’nde bulunan Yürüyüş Dergisi muhabiri Ebru Yeşilırmak ile Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde bulunan Tutsak Partizan Hasan Gülbahar’ın tedavi haklarının engellendiği belirtildi.

 SIRTINDAN VURULARAK TUTUKLANAN YEŞİLIRMAK’IN TEDAVİSİ ENGELLENİYOR

İki yıl önce İstanbul’da polisin kurşunuyla sırtından vurulan ve ardından Bakırköy Hapishanesi’ne konulan Yeşilırmak’ın tedavisi yapılmıyor.

Kardeşi Gülçin Yeşilırmak, Ebru’nun vurulmadan kaynaklı akciğerlerinin parçalandığını ve ilaç tedavisinin yapılmadığı bilgisini verdi.

Gülçin, “Hastanede hak ihlalleri aldı başını gidiyor. Kardeşimin akciğeri yok. İlaç kullanamıyor. Asker olmadığı için hastaneye de götürülmüyor” dedi. Ebru’nun röntgenlerinin de çekilmediğini söyleyen Gülçin, telefon görüşmelerinde de Ebru’ya sorunlar yaşatıldığını kaydetti. Gülçin son olarak, “Bir kardeşimin başına para ödül koyanlar diğer kardeşimi de cezaevinde öldürmek istiyor” diyerek Ebru’nun tedavisinin yapılmamasına tepki gösterdi.

9 AYDIR HASTANEYE GİTMEK İÇİN BEKLİYOR

Tekirdağ 2 No’lu F tipi Hapishanesi’nde bulunan Tutsak Partizan Hasan Gülbahar ise 9 aydır göz muayenesine gidemiyor. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde, yoğun tecritin ve baskının bir ürünü olarak tutsakların hastaneye sevkleri esnasında kelepçe ve tek kişilik, tutsakların tabutluk diye tarif ettikleri ring aracı dayatılıyor. Bu dayatmayı kabul etmeyen tutsakların hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiyor. Hasan Gülbahar’ın 9 aydır göz muayenesi için beklediğinin altını çizen Gülbahar’ın yakınları tutsakların bu dayatmalara boyun eğmeyeceklerini belirtti.