Leipzig’de Lina E. eylemleri

Neonazi gruplara saldırı düzenlediği suçlamasıyla hapis cezası verilen Lina E. ile dayanışma amacıyla Leipzig’de sokağa çıkan kitle ile polis arasında sert çatışmalar yaşandı.

Almanya’nın Leipzig kentinde cumartesi günü de polisle kitle arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. “Aşırı sol şiddet eylemleri” suçlamasıyla beş yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Lina E.’yle dayanışma göstermek için planlanan ancak sonrasında polisin başvurusuyla mahkemece yasaklanan “Tag X” protestoları kapsamında toplanan kitle ile polis arasında cuma gecesi çatışmalar başladı. Olaylar, gün boyu sakin geçen gösterilerin ardından cumartesi akşamı yeniden alevlendi.

POLİS SALDIRDI

Polis; 100 gösterici için izin alındığını, ancak yaklaşık bin 500 göstericinin eylem için toplandığını ve bunların üçte birinin “şiddet eğilimli” olduğunu kaydetti. Alexis-Schumann Meydanı’ndaki bir gösteride polisin saldırısına kitle taş, şişe ve yanıcı maddelerle yanıt verdi. Yaralanan polislerin olduğu belirtilirken, beş eylemci hakkında gözaltı emri çıkarıldı.

Devam eden eylemlerde kitle sık sık polisin saldırısına maruz kaldı.

(HABER MERKEZİ)