Fransa’da Kürt Kültür Merkezine saldırıda eski SADAT üyesi gözaltına alındı

Fransız gazeteci Gauillaume Perrier gelişmeyi sanal medya hesabından “kendisini SADAT’ın eski paralı askeri olarak tanıtan şüpheli Paris’te gözaltına alındı” ifadesiyle duyurdu.

Fransa’nın başkenti Paris’te özel güvenlik şirketi SADAT’ın eski bir üyesi olduğunu söyleyen bir kişi gözaltına alındı. Fransız gazeteci Gauillaume Perrier gelişmeyi sanal medya hesabından “kendisini SADAT’ın eski paralı askeri olarak tanıtan şüpheli Paris’te gözaltına alındı.” ifadesiyle duyurdu.

Söz konusu kişi, 3 Mart’ta Paris’teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırı gerçekleştirmişti.

23 Aralık’ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine düzenlenen silahlı saldırıda Emine Kara (Evîn Göyî), Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl 3 Fransız tarafından katledildi. Saldırının ardından kültür merkezi önünde Fransız polisi nöbet tutuyordu. Fakat 22 Mart’ta Le Point’da yayınlanan bir özel haberde polis korumasına rağmen bir kişinin kültür merkezine saldırı gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Fransız gazeteci Perrier SADAT’ın eski paralı askeri olarak tanıtan bir kişinin Paris’te gözaltına alındığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yapılan silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Strasbourg Saint Denis Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı gerçekleşti. Medya Haber TV’ye konuşan görgü tanıkları, derneğin olduğu caddeye bir otomobille bırakılan kişinin derneği silahla taradığını aktardı. Tanıklar, saldırı sonrası çevredeki Kürt işyerlerine de ateş açmıştı.