Cumartesi Anneleri’ne 941. haftada gözaltı

HABER MERKEZİ- Cumartesi Anneleri’nin 941’inci haftalarında Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri açıklamayı polis engelledi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle eylemlerini sürdüren Cumartesi Anneleri 941’inci haftalarında Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri açıklamayı polis engelledi.

Meydanı ablukaya alan polis açıklama yapmak isteyen kayıp yakınlarını meydana yaklaştırmadı. Polis barikatının önünde açıklama yapan Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, polis ablukasına rağmen açıklamada bulundu. Ancak açıklamayı engelleyen polis, daha sonra gözaltı için etraflarını sardı.Kayıp yakınları ve İnsan hakları savunucuları polise sık sık AYM’nin kararını hatırlattı. Ancak açıklamaya izin vermeyen polis gözaltı yapmaya başladı.

 

Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin’in de olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 15 kişi şöyle: Besna Tosun, Maside Ocak, Ali Ocak, Hanife Yıldız, Sebla Arcan, Gülseren Yoleri, Eren Keskin, İrfan Bilgin, İkbal Eren, Deniz Zeyrek, Aylin Tekiner, Feyyaz Yaman, Ayşe Tepe, Mikail Kırbayır ve Leman Yurtsever.

İstiklal Caddesi’nde polis ablukası

Yıllardır kayıpları için Galatasaray Meydanı’nda buluşan Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftalarına polis tarafından sert müdahale gerçekleşmiş, o günden bu yana kayıp yakınlarının Galatasaray Meydanı’na girmeleri engellenmişti.

241 haftadır kayıplarının akıbetini sordukları meydana alınmayan Cumartesi Anneleri “Kayıplarla buluşma mekanımız olan Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmiyoruz” diyerek ısrarlarını sürdürüyor.

Cumartesi Anneleri 941. haftada gözaltına alındı