Devlet, Samandağ’da el koyduğu tarım arazilerine zorla girdi

SAMANDAĞ- Devlet Samandağ’da el koyduğu arazilere zorla giriyor.

18 Mart tarihinde Hatay Valiliğinden yapılan açıklamanın prosedür olduğu açığa çıktı. Hangi parsellerde konteyner kent kurulacağı açıklanmadan önce el koyma işlemleri başladı.

Devlet konteyner kentler için verimli tarım arazilerini OHAL yetkisiyle yok ediyor. 1 hafta önce Samandağ’da bir tarım arazisine giren devlet iş makineleriyle 4 buçuk dönüm patlıcan ve maydanozu telef etti. Hatay Samandağ’da devlet konteyner kent için “geçici” el koyduğu arazilere zorla girmeye başladı. Duruma tepki gösteren arazi sahibi ve mahalleliler OHAL Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve yardımcıları tarafından tehdit edildi.

Mahalleliler, haber bile vermeden girilen arazide iş makinelerini durdurdu. Mahallelinin haber vermesi üzerine arazisine gelen mülk sahibi zorbalığı kabul etmediğini ve izni olmadığını belirtse de OHAL Valiliğine bağlı yetkililer tehditlerini sürdürdü. Mülk sahibi araziyi kiralamazsa eninde sonunda araziye gireceklerini belirten OHAL Valisi kamulaştırma tehdidiyle 3 yıllık kiralama için sözlü onay aldı. Yasal anlaşmalar henüz sağlanmadı.

200 kamyon toprak çıkarılan arazide toprağın maliyeti 700 bin TL. 96 prefabrik ev yapılacağı söylenen arazide toprağın kaldırıldığı alana beton dökülerek internet, elektrik, su tesisatı döşeniyor. 3 yıl kullanılacağı iddia edilen araziye 15 ila 20 yıllık altyapı sağlanıyor.