Hatay Deprem Kriz Koordinasyonu’ndan İstanbul’daki polis saldırısına dair açıklama

HATAY- Hatay Deprem Kriz Koordinasyonu, İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Deprem Kriz Koordinasyonu’nun eylemine yönelik polis saldırısına karşı bir açıklama yayımlayarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

“Deprem Değil Rantçı Düzeniniz Öldürdü! Gözaltılar Serbest Bırakılsın!” başlığıyla yayımlanan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“6 Şubat depremlerinin üzerinden 20 gün geçti. Aradan geçen 20 günde, yüzbinlerce insanımız enkaz altında kaldı. Aradan geçen 20 günde yüzbinlerce insanımızın yaşamının kurulu kapitalist düzenin yağma ve rant politikaları uğruna feda edildiğini gördük. Bu 20 günde, yardım tırlarına ateş açan IŞİD artığı çeteleri, içme suyundan çadıra her şeye el koyan yağmacı AFAD’ı, sokak ortasında gönüllülere yapılan işkenceleri, banka kasalarını kurtamak için yapılan arama kurtarma çalışmalarını ve daha saymakla bitmez binlerce halk düşmanı uygulamayı yaşadık, yaşıyoruz. Kızılay’ın halkın çadırlarını para ile satması bu yağma düzeninin ortaya çıkan son rezilliği oldu.

“Tüm bunlar yaşanırken, koli bantlayanından arama kurtarma yapanına, tir indireninden afişler yapıştıranına milyonlarca insan, gönüllüler, devrimciler, sosyalistler, yurtseverler, anarşistler, kadın örgütleri, emek ve meslek örgütleri, ekoloji örgütleri bir seferberlik halinde yaşama ve yaşatma mücadelesi verdiler, veriyorlar.

“Hatay/Antakya başta olmak üzere deprem bölgesinde yaşayan halkların yaşadığı yıkımın sorumlusu olanlar bugün de ilk günden bu yana dayanışmayı örenlerin oluşturduğu İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Deprem Kriz Koordinasyonu’nun eylemine saldırdı. “‘Deprem Değil Rantçı Düzeniniz Öldürdü” diye haykıran yüzlerce insan gözaltına alındı.

“Dostlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır!

“Depremi katliama dönüştürenler, halka, halkın yanında olanlara saldıranlar hesap verecek!”