İşçi Gençlik Kültür Merkezi tarafından Neunkirchen’de kültür sanat etkinliği düzenlendi

AVRUPA- ATİGF’e (Avusturya Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu) bağlı İşçi Gençlik Kültür Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültür ve sanat etkinliği Neunkirchen’de gerçekleştirildi.

Etkinlik Parti, devrim ve komünizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Yoğun ilgiyle karşılanan Erol Arslan’ın şiir dinletisinin ardından Avusturyalı sanatçı Chris4er Almanca ve İspanyolca seslendirdiği devrimci marşlarla sahne aldı.

Neunkirchen Vize Belediye Başkanı Johann Gansterer yaptığı konuşmada kültürler arası etkileşim ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, ATİGF bünyesinde faaliyet gösteren İşçi Gençlik Kültür Merkezi ile birlikte çalışmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Wörgl ve İnnsbruck derneklerinin ortaklaşa çalışmalarıyla kolektif emeğin ürünü olan ZEN Erbane Grubu sahne aldı. Türkçe, Zazaca ve Kürtçe ezgiler seslendirdi. ZEN Erbane Grubu adına yapılan konuşmada yeni demokratik halk kültürünü geliştirmeye ve yaşatmaya odaklı çalışmanın, devrimci faaliyetlere hizmet için sürdürüleceği belirtildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde, ATİGF Başkanı geceye katılan kitleyi selamlayan coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi. ATİGF`in politik çalışmalarına ve hedeflerine vurgular yaptı. Türkiye’deki politik tutsaklara özgürlük için tüm kitle ayağa kalkmaya davet edildi. Alkışlarla kitle politik tutsaklara dayanışma selamlarını yolladı.

Halk sanatçısı Pınar Aydınlar, devrimci marşlar seslendirdi. 1973’ün ocak ayında Vartinik’te ölümsüzleşen Halk Ordusunun ilk komutanı Ali Haydar Yıldız şahsında tüm devrim şehitleri için “Ali Haydar Ölmez” eserini seslendirdi.

Pınar Aydınlar’ın sahnesinden sonra, Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) temsilcisi sürgünlerin uğradığı baskıları teşhir eden, TC ile emperyalist devletlerin işbirliğine ve Interpol tutuklamalarına dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. İsveç’ten iade edilen, Mahmut Tat ve Sırbistan’da tutuklu devrimci Ecevit Piroğlu’nun durumuna dikkat çekti. 100 yıllık TC tarihinin baskı, katliam, işkence dolu bir zulüm tarihi olduğuna vurgu yaptı.

Son olarak sahne alan Ozan Ali Asker, seslendirdiği devrimci eserler ile yoğun ilgi gördü. Ozan Ali Asker, gecede yapılan konuşmalara kendisi de türkülerin diliyle devam edeceğini belirterek kitleyle beraber bir ağızdan türkülerini seslendirdi.

Ozan Ali Asker’in sahne almasının ardından etkinlik sonlandırıldı.