Asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı

HABER MERKEZİ- Uzun süredir asgari ücret tartışmaları yoğun gündem içerisindeydi. Bugün asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı.

İşçi, patron ve hükümet tarafından ortak karar ile 2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesi hedeflenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı 20 Aralık’ta yapılmıştı.

Toplantının ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, resmi tekliflerinin 9 bin lira olduğunu belirtmişti. Atalay bu rakamın kabul edilmesi durumunda imzayı atacaklarını, aksi halde masaya oturmayacaklarını söylemişti.

AÇLIK SINIRI 7 BİN 786, YOKSULLUK SINIRI 25 BİN 364 LİRA

Türk-İş’in kasım ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı 7 bin 786 TL olarak hesaplanmıştı. Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplamı olan yoksulluk sınırı 25 bin 364 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 10 bin 171 TL’ye yükselmişti.