Kadınlar, cinsel istismara karşı eylem yaptı

HABER MERKEZİ- İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nda kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli’yle “evlendirdiği”, “oyun” diye kandırarak cinsel istismara uğrattığının ortaya çıkmasının ardından kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında eylem gerçekleştirdi.

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla Kadıköy İskele’de bir araya gelen kadınlar; aile, tarikat, yargı ve devlet iş birliğiyle işlenen bu suça tepki gösterdi. “Erkek, aile, tarikat, cemaat istismar ediyor; devlet istismarcıyı koruyor.” diyen kadınlar, basın açıklaması yaptı.

Münferit değil, ‘sıradan’

Kadınlar, cinsel istismarın münferit olmadığını pek çok “sıradan” ailenin temeli olduğunu ifade etti. Daha önce gündeme gelen çocuk istismarı vakalarını hatırlatan kadınlar, cezasızlık politikalarıyla istismarın sistematik bir hal aldığını belirtti.

Açıklamanın devamında ise şunlar söylendi:

“Bu beraat kararlarının, serbest bırakılan istismarcıların, istismarcıları kollayan mahkemelerin, üst mahkemelerin listesi sayfalarca uzatılabilir. Sonuç apaçık: Erkekler istismar ediyor, yeri geliyor adına ‘evlilik’ diyor; bu istismara aileler, toplum, dini vakıflar, yargı ve bütün kurumlarıyla devlet ortak oluyor. Bugün 6 yaşında bir çocuğa yapılana karşı sözde açıklamalar yapan siyasiler, dün bu suçun işlenmesini kolaylaştıran, beraat verilmesini mümkün kılan yasal düzenlemeleri bizim onca uyarımıza rağmen meclisten geçiriyor. Suçlusunuz. Hepiniz suçlusunuz. Ve istismarcıların affedildiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil. Açıkça görüyoruz: Devlet çocukları koruma görevini yerine getirmek bir yana, çocukların güvende olmaması için elinden geleni yapıyor. Ama her çocuğun güvende, eşit, kendi kimliğiyle, özgürce yaşayabileceği bir toplum için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu da size dert olsun.”