Almanya’da darbe hazırlığında olduğu öne sürülen ‘Reichsbürger’ örgütünden 19 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ- Almanya’da darbe hazırlığında oldukları iddia edilen ve gözaltına alınan 25 kişiden 19’u ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklandı.

Almanya’da 2 gün önce yapılan şafak baskını ile gözaltına alınan ve kendilerini İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) olarak nitelendiren 25 kişiden 19’u tutuklandı. İtalya ve Avusturya’nın yanı sıra Almanya’daki 11 eyalette yapılan baskınlarda gözaltına alınanlardan 22’si “Almanya’daki siyasi sistemi devirmek isteyen bir terör örgütünün üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanacak.

Federal Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında, yargıç olarak görev yapan ve aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partili (AfD) eski milletvekili Birgit Malsack-Winkemann ile örgütün lideri olduğu düşünülen iş adamı Heinrich XIII Prens Reuss da bulunuyor.

Başsavcılığın iddianamesinde şüpheliler, “Almanya’daki mevcut devlet düzenini değiştirerek, ana hatlarıyla oluşturulmuş kendi hükümet düzenlerini getirmeyi kendine hedef edinmiş terör örgütüne mensup kişiler” olarak nitelendirilmişti.

Mevcut Almanya hükümetini tanımayan darbecilerin iktidarın ele geçirilmesiyle oluşturulacakları “askeri kol” ile düzeni sağlamayı amaçladıkları belirtilen iddianamede, darbe sonrası oluşturulacak yeni kabinede yer alacak isimlere de yer verilmişti.

Heinrich XIII Prens Reuss’un İmparator olacağı ve “Konsey” ismiyle kurulacak yeni yönetimde Adalet Bakanı Birgit Malsack-Winkemann, Dışişleri Bakanı Tim Paul G, Sağlık Bakanı Melanie R, Uluslararası Hukuktan Sorumlu Bakan Mattheas H, Askeri Kol Başkanı (Genelkurmay Başkanı) Rüdiger von P’nin olmasının ön görüldüğü ifade edilmişti.

İddianamede ayrıca söz konusu grubun Alman Federal Meclisine silahlı darbe yapmak için Kasım 2021’den itibaren darbe hazırlıklarına yoğunluk verdiği kaydedilmişti.