5 gündür haber alınamayan 29 yıllık tutsak Şemseddin Tekin’in ailesine bilgi verilmiyor

HABER MERKEZİ- Patnos L Tipi Hapishanesindeki tutsak Şemseddin Tekin’in ailesi 5 gündür kendisinden haber alamadıklarını belirtti.

Patnos L Tipi Kapalı Hapishanesindeki tutsak Şemseddin Tekin’den 5 gündür haber alınamıyor. Haziran 1993’te “devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” gerekçesiyle Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından tutuklanan ve şimdiye kadar 10’dan fazla hapishaneye sevk edilen Tekin ve Sezai Damar’ın 29 Kasım’da başka hapishaneye götürüldüğü ancak ailelerine bilgi verilmediği öğrenildi. Tekin’e ulaşmak isteyen aile ve avukatının girişimleri de sonuçsuz kaldı.

“GÜVENLİK GEREKÇESİYLE VERİLMİYOR”

Tutsakların nereye sevk edildiğini öğrenmek isteyen aile ve avukat bilgi almak için aradıkları hapishaneden “Güvenlik gerekçesiyle nereye götürüldüğünü söyleyemeyiz” cevabını aldı. Endişelerini paylaşan aile bir an önce Tekin’in nereye götürüldüğünü öğrenmek istiyor.

7 TUTSAK DAHA SEVK EDİLMİŞTİ

Aynı hapishanede 28 Kasım’da 7 tutsak daha istemleri dışında farklı hapishaneye götürülmüştü. Sabah saatlerinde gardiyanlar 7 tutsağı apar topar koğuşlarından alarak başka hapishanelere gönderdi. Tutsakların 3’ünün Erzurum’a, 3’ünün Erzincan’a 1’inin de Tokat’a sürgün edildiği belirtilmişti.

(Mezopotamya Ajansı)