Eski Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay’ın infazı “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle 2. kez yakıldı

HABER MERKEZİ- Ağrı’da 2014 yerel yönetimler seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Sırrı Sakık ile birlikte Ağrı Belediye başkanlığına seçilen Mukaddes Kubilay’ın infazı ikinci kez yakıldı.

Kubilay’ın yerine 1 Mart 2017’de kayyum atanırken, Sırrı Sakık da görevden alındı. Kubilay 27 Aralık 2016’da İzmir’de gözaltına alınarak tutuklandı. “Örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla 7 yıl 6 ay, “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla ise 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

İkinci kez uzatıldı

5 buçuk yıldır hapishanede bulunan Kubilay’ın 4 Ağustos’ta tahliye olması gerekirken, “iyi hali” olmadığı gerekçesiyle infazı 3 ay daha ertelenmişti. Yeniden idare ve Gözlem Kuruluna çıkarılan Mukaddes’in tahliyesi ikinci kez “iyi hali” olmadığı gerekçesiyle engellenerek, 6 ay daha uzatıldı.

İdare ve Gözlem Kuruluna çıkmak istemeyen Kubilay’ın hapishanedeki davranışlarının uyumlu olup olmadığı değerlendiren kurul, “…. Hükümlünün ceza infaz kurumunun düzen ve güvenliği amacıyla konulmuş kurallara uyum konusunda sorunlar yaşadığı, yasal mevzuat tarafından haklarının iyi niyetle kullanmadığı, işlemiş suçtan dolayı pişmanlık duyduğuna dair bir tespitin olmadığı, örgütsel tavrın devam ettiği ….” denildi.

Kurul kararına yer verildi

Ankara 1’inci İnfaz Hakimliği yaptığı değerlendirmede, İdare ve Gözlem Kurulunun kararına yer verirken, Kubilay hakkında 15 Ağustos’ta “örgüt propagandası” gerekçesiyle açılan soruşturma gerekçe gösterilerek, tahliyesinin reddine karar verdi.

(Yeni Yaşam Gazetesi)