Özsavunma hakkını kullanan Fatma Koç beraat etti

HABER MERKEZİ- Konya’da evli olduğu Mustafa Koç’u kendisine ve çocuklarına şiddet uygulaması üzerine öldüren Fatma Koç, mahkemenin “suçun meşru müdafaa kapsamında işlendiğine” kanaat getirmesi üzerine beraat etti.

Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesinde 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Fatma Koç, kendisine ve çocuklarına şiddet uygulayan Mustafa Koç’u öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmıştı. Fatma Koç, 22 Haziran’da görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANIYORDU

Fatma Koç’un yargılandığı davada karar duruşması dün görüldü. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Fatma Koç ve avukatı ile müştekiler katıldı.

Savunması için söz verilen Fatma Koç, “Olay nedeniyle üzgünüm. Benim öldürme kastım yoktu. Korkutmak amacıyla elime bıçak almıştım. Beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandı.

Mustafa Koç’un babası Ferruh Koç ve annesi Güllü Koç ise gelinlerinden şikayetçi olmadığını söyleyerek cezalandırma istemediklerini belirtti.

İddia makamı duruşmada açıkladığı mütalaasında, “Olay günü sanık ve maktul arasında tartışma yaşandığının, arbedeye dönüşen tartışma sırasında maktulün sanık ile çocuklarını darbettiğinin, çocuğu H.K’nin kafasını duvara vurduğunun ve sanığın söz konusu eylemi sonlandırmak amacıyla maktule karşı bıçak savurduğunun anlaşıldığını” belirtti.

Sanığın olay sırasında öldürme kastıyla hareket etmediğinin tespit edildiğini belirten iddia makamı, sanığın “eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, “eşini kasten öldürdüğü” gerekçesiyle hakkında dava açılan Fatma Koç’un, maktulün eylemlerine karşı meşru savunma hakkını kullandığı ve eyleminin o an için mazur görülebilir bir heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği değerlendirmesini yaparak Koç’un beraatine karar verdi.