Bartın maden ocağındaki patlamada en az 14 işçi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ- Bartın’ın Amasra ilçesinde bir maden ocağında patlama meydana geldi. Mahsur kalan işçilerin çıkarılması için çalışma yürütülüyor. Patlamada şimdiye dek 14 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtildi. Enerji Bakanlığı, madence grizu patlaması yaşandığını açıkladı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi. Arslan, “Yer altında mahsur kalan işçiler var” açıklamasında bulundu.

Vali Arslan, maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

AFAD açıklama yaptı

AFAD, patlamaya ilişkin açıklama yaparak, ‘Maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir’ dedi. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, 6 işçinin hareketsiz göründüğünü tahliye ekiplerinin çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Bağımsız Maden İş: 90’a yakın işçi var

Bağımsız Maden İş, sanal medya hesabından patlamaya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bartın’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda 300 metre kotta patlama meydana geldi. Vardiyada 90’a yakın işçinin olduğu bilgisi geldi. Genel merkezimiz olarak yola çıkıp bölgeye gidiyoruz. Her hangi bir can kaybı olmadan atlatılmasını diliyoruz.” Bağımsız Maden İş yöneticilerinin de Amasra’ya doğru hareket ettiği öğrenildi.

14 işçi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maden ocağı patlamasında şimdiye dek 14 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Öte yandan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağında grizu patlaması yaşandığını duyurdu.