ETF işçilerinin fabrika önündeki çadır nöbeti sona erdi

İSTANBUL- Gasp edilen hakları için 79 gündür fabrika önünde çadır nöbeti kuran ETF işçileri bugün itibariyle nöbetine son verdi.

ETF Tekstil patronu Sanem Dikmen ve Can Dikmen’in fabrikayı kapatmasının ardından işçilerin tazminatlarını ödememesi ile başlayan fabrika önündeki çadır nöbeti bugün itibariyle sona erdi. Fabrikadan kaçırılan malların hukuki süreç ile birlikte haciz konulması üzerine DERİTEKS’de örgütlü ETF işçilerinin çadır nöbeti son buldu.

Mücadeleleri hukuki süreç üzerinden de devam ederken, önceden yaptıkları gibi patron Sanem Dikmen’in evi önünde, ETF Tekstil fabrikasında üretilen ürünlerin satıldığı mağazalarda ve birçok alanda mücadelenin devam edeceği belirtildi.

DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı Veysel Ulaş Arslan, ETF direnişinin 79 gününü değerlendirerek, direnişin tüm baskılara ve engellemelere rağmen sürdüğünü belirtti. Arslan, “10 yıl, 15 yıl, 17 yıl hayatını adadığı ve hak ettiği anasının sütü kadar helal olan kazancı maalesef gasp ile karşılaştı. Sanem Dikmem milyonluk kazançlar içerisinde 7 yıldızlı otellerde, kokteyllerde gezerken ETF işçisi soğukta, yağmurda, sıcakta 7/24 aman demedi mücadele etti. Bunu da işçi sınıfına örnek olarak gösterdi. Hak almanın yolunun nereden geçtiğini, sınıf dayanışmasının nasıl olduğunu ve bu mücadele seyrinde söz en son söyleyecek olanın işçiler olduğunu gösterdi.” dedi.

“ZALİM BİR PATRONA KARŞI DİRENİYORUZ”

ETF direnişçilerinden Muharrem Yiğit söz aldı, “Bir şeyin altını kırmızı çizgi ile çizmek istiyorum. Burada biz zalim bir patrona karşı 79 gündür direniyoruz. Direnişimiz çadırla sonlanmayacak. Bundan sonraki süreçte de direnişimizi devam ettireceğiz. Biz onu rezil etmeye devam edeceğiz. ETF işçileri işçi sınıfına 79 gündür birçok şey kattığına inanıyorum.” dedi.

DERİTEKS Genel Sekreteri Ayhan Yanılmaz, DERİTEKS’in 12 Eylül AFC’sinden sonra grev yapan ilk sendika olduğunu belirterek geçmişteki mirasın bugünün mücadelesine yön verdiğini vurguladı. Ayrıca patron Sanem Dikmen’in fabrikadan kaçırdığı malların üzerine haciz konulması, uzun süredir hukuki açıdan verdikleri mücadelenin sonucu olarak kazanım olduğunu belirtti.

Basın açıklamasına, Tek Gıda-İş Tuzla Şube, Devrimci Demokrat Sendikal Birlik (DDSB), DİSK/LİMTER-İş, EMEP, TKP, Esenyalı Kadın Derneği, Deri Çalışanları, Birleşik İşçi Hareketi, DİP katıldı. Nöbet alanında sık sık “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Yaşasın Onurlu Direnişimiz”, “Birlik, Mücadele, Zafer!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından işçiler halaylar çekerek çadır nöbetini sonlandırdı.