Seda Baykan’a götürüldüğü hapishanede işkence sürüyor

HABER MERKEZİ- İzmir’in Dikili ilçesinde 17 Eylül günü işkenceyle gözaltına alınan ve Bursa’ya götürülerek 21 Eylül’de tutuklanan 3 devrimciden biri olan Seda Baykan’a götürüldüğü Diyarbakır Kadın Kapalı Hapishanesi’nde işkence yapılmaya devam ediliyor.

Hapishane girişinde çıplak arama işkencesine maruz kalan Seda Baykan’a ailesinin götürdüğü kıyafetler verilmedi.

Tek kişilik hücrede tutulan ve sürekli taciz edilen Baykan, gardiyanların gece boyunca hücresine ışık tutmasıyla uyuması engelleniyor. Gördüğü işkenceden dolayı vücudunda morluklar oluşan Baykan’ın revire çıkması da engellenirken, gardiyanlar taleplerini “Sana burada yemek veriyoruz daha ne istiyorsun” diyerek reddediyor.

Seda Baykan, maruz kaldığı ihlallerin sona ermemesi ve koğuşa alınma talebi karşılanmazsa açlık grevine başlayacağını açıkladı.

BAYKAN ANNESİNE POLİS TACİZİ
Diğer yandan kızını görmek için Diyarbakır’a gelen Dilek Baykan da polisin tacizine uğradı. Baykan’ı Diyarbakır Otogarında ablukaya alan polis, “Buraya niye geldin, Seda’yı mı göreceksin?” dedi, ardından GBT adı altında taciz ettiği öğrenildi.

Baykan’ı karşılayan ESP üyeleri de polisin tacizine uğradı. Dilek Baykan’ın Diyarbakır’da kaldığı evin bahçesinde sabaha kadar bekleyerek tacizi sürdüren polis, Diyarbakır Hapishanesi’ndeki kızıyla görüştükten sonra bir kez daha GBT yaptı. Dilek Baykan’ı karşılayan ve görüşenlere yönelik de polis tacizlerini sürdürdü.

Polisin tutumuna tepki gösteren Seda Baykan’ın annesi Dilek Baykan, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği’ne (ÖHD) başvurdu. İHD ve ÖHD’liler Seda Baykan ile görüşme yaptıktan sonra annesi ile birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.