İran’da polisin katlettiği Mahsa Amini için eylemler sürüyor: 13 kişi tutuklandı, 38 kişi yaralandı

HABER MERKEZİ- İran polisinin işkencesi sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Kürt kadın Mahsa Amini için süren eylemlerde çok sayıda kişi polis işkencesine maruz kaldı.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün yayınladığı son verilere göre, Rojhılat’ın iki kentinde protestolar esnasında polisin doğrudan ateş etmesi ve copla saldırması sonucu 38 kişi yaralanırken, 13 kişinin de gözaltına alınıp tutuklandığı bildirildi.

Saqız’daki protestolarda en az 33 kişi yaralanırken 5’inin durumunun ağır olduğu ve Tebriz’deki hastanelere kaldırıldıkları açıklandı.

23 yaşındaki Parsa Sehat ile 18 yaşındaki Neçirvan Marufi ve Kian Derahşan adlı kişilerin dışında iki kişinin daha gözlerinden plastik mermi sebebiyle yaralandıkları bildirildi.

Hengaw’a konuşan kaynaklar, 14 kişinin Saqız’daki Şifa Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, polisin tedavi sırasında baskı uygulayarak yaralıları sorguladığını söyledi.  Ayrıca hastanelerin yaralı sayısını ve yaralıların sağlık durumlarını bildirmemeleri için baskı yapıldığı ifade edildi.

Sine’de ise 3’ü doğrudan ateş, 14 yaşındaki bir kız çocuğu da dahil 2 kişi ise copla dövülerek yaralandı.