20 aydır hakları için direnen Kayı İnşaat işçileri kazandı

HABER MERKEZİ- İNŞAAT-SEN Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, yaptığı açıklamayla Kayı İnşaat’ta işçilerin  20 aylık direnişinin sonuç verdiğini, 500 işçinin tüm haklarını aldığını duyurdu.

Kayı İnşaat’ın yurt dışındaki inşaatlarında çalışan ve hakedişlerini alamayan 500 inşaat işçisinin 20 aylık mücadelesi kazanımla sonuçlandı. İNŞAAT-SEN Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Birlik olduk, 20 ay boyunca büyük bir mücadele yürüttük. Bu kavganın sonunda tüm işçilere ve dostlarımıza mutlu haberi veriyoruz: İşçiler kazandı, biz kazandık.” denildi. Açıklamada mücadelenin devam edeceği vurgulanarak, “Yeni örgütlenmelerin önünü açmak için tüm çabamızla yürümeye devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu işçilerin zaferi üzerine bir kutlama yapacaklarını duyurarak 2 Ekim Pazar günü saat 14.00’te İstanbul Şişli’deki Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek kutlamaya tüm emek dostlarını ve basın emekçilerini davet etti.