“Sürgün edilen tutsak Mazlum Aksaç’ın kötü muamele ve bu şartlar altında hayatından endişe duyuyoruz”

HABER MERKEZİ- Hapishanelerde tutsaklara yönelik hak gaspları, ihlaller, sürgün politikaları devam ediyor.

05.09.22 tarihinde tutsak Mazlum Aksaç Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nden Erzurum Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’ne sürgün edildi. Gazetemize ulaşan İskan Aksaç (Mazlum Aksaç’ın abisi) kardeşiyle beraber sürgün edilen diğer siyasi tutsakların da farklı hapishanelere yollandığını aktardı. Aksaç kardeşinin müebbet hapis cezası aldığını, 8 yıldır tutsak olduğunu ancak cezasının Yargıtay’da halen onaylanmamasına rağmen sürgün edildiğini söyledi.

HAPİSHANE MÜDÜRÜNDEN “BURASI VAN CEZAEVİ’NE BENZEMEZ” TEHDİDİ

Kardeşinin sürgün edildiği hapishaneden telefon görüşmesiyle kendisini arayarak tekli hücrelere verildiğini, hapishane müdürüne “Beni burada bırakamazsınız” demesine rağmen hapishane müdürünün kendisine “Sen orada kalacaksın, hiç çıkamayacaksın, cezanı sonuna kadar burada çekeceksin. Bunu hak ettin ve burada da rahat durmazsan daha kötü koşullarda kalırsın. Burası Van Cezaevi’ne benzemez. İstediğin gibi eylem yapamazsın.” dediğini aktardı.

İskan Aksaç, “Hapishane müdürünün sözlerinden anlaşıldığı gibi bu Van Hapishanesi’nde yaşanan hak ihlallerine karşı başlattıkları sivil itaatsizlik eylemlerinden dolayı sürgün edilen tutsaklara yapılan bir operasyondur. Tutsakların sesini kısmaya dönük yapılan bu sürgünlerin arkası kesilmeyeceği aşikârdır. Hakeza kardeşim Mazlum Aksaç’ın bu kötü muamele ve şartlar altında hayatından endişe duyuyoruz. Gereken mercilerin ve STK temsilcilerinin hassasiyet göstermesini istiyoruz.” dedi.