Ulm’de Efrin protestosu: “Erdoğan Kürdistan’dan Defol!”

ULM-  Bu akşam, Almanya’nın Ulm şehrinde, 500 civarında kişinin katıldığı Efrin‘e destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Tüm Dünya’da ve Avrupa’da olduğu gibi, Ulm’da da kurulan “Ulm ve Çevresi Efrin’i Sahiplenme Platformu” faaliyetlerine devam ediyor. Düzenli toplantılarını da gerçekleştiren platform, bu akşam Ulm şehrinde büyük bir gösteri düzenledi. Şehir merkezinde düzenlenen yürüyüş ve mitingde “Türk Ordusu Efrin‘den Defol”, “Erdoğan Kürdistan’dan Defol“ şiarlı Almanca pankart ve çok sayıda sivil katliamların gösterildiği dövizler taşındı. Atılan sloganlar, arada polis uyarısıyla karşılaştı. Bu sloganlardan biri de “Terörist Erdoğan”sloganıydı.

500 civarında kişinin katıldığı gösteride, yürüyüş güzargahında herzaman olduğu gibi, polisin arkasına sığınan faşist Türkiyelilerin provokasyonu boşa yine boşa çıkarıldı. Lümpen faşist güruhlar, sık sık polisin yanında provokasyon yaratmak istedi. Bu provokasyonların tümünü, her severinde boşa çıkaran, devrimci-demokrat, ilerici ve yurtsever kitle, sloganlarını daha da gür ararak, ezdi geçti.

“Ulm ve Çevresi Afrin’i Sahiplenme Platformu” merkezi platformun eylem takvimi dahil, bunun dışında yerel etkinlikler kararı da aldı. Uyarı nöbetlerinin yanısıra, Almanca panelin de örgütleneceğini belirten platform, oluşuma Alman ve diğer uluslardan kurumların da katılımını sağlamak için yoğun çaba sarfedecek.

Ulm ve Çevresi Afrin’i Sahiplenme Platformu’nu oluşturan, Ulm’da bulunan ATİF, AGİF, SKB, Yeni Kadın, ADHF, NAV-DEM, SYKP, Avrupa Partizan, HDK-A’nın yanısıra, Ulm’daki mitinge MLPD, Die Linke, DİDF, ÖDP gibi kurumlar da destek verdi. Yürüyüşe çok sayıda Rojavalı Kürt katılım sağladı.

Önümüzdeki hafta pazar günü, 18 Şubat’ta Ulm’da Halkların Demokratik Kongresi – Ulm (HDK-Ulm) tarafından düzenlenecek olan halk toplantısında da Türk ordusunun Efrin’i işgal saldırısı ve diğer güncel konular işlenecek. Söyleşinin konukları, HDK-Avrupa Eşsözcüsü Demir Çelik ve Karakoçan Belediye Başkanı Burhan Kocaman.

HDP bileşenlerine yönelik gözaltılar nedeniyle, gösteride bileşenlerince, onlarca HDK bayrağı ve pankartı açıldı. Eylemde, KHK, OHAL ve Tek Tip Elbise’ye karşı açılan pankart da büyük ilgi gördü.

Önümüzdeki günlerde Ulm’un yanısıra, Memmingen, İllertissen, Biberach, Günzburg, Heidenheim, Aalen, Giengen, Laichingen, Geislingen gibi çevre şehir ve kasabalardan da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yine platformdan yapılan açıklamada, tüm etkinlik duyuru ve açıklamaları HDK-Ulm’un facebook.com/hdp.ulm sayfasının verdiği duyuruldu.