ÖHD Adalet Nöbetinde gözaltına alınan bir çocuğun çıplak arama işkencesine maruz kaldığını duyurdu

HABER MERKEZİ- Adalet Nöbeti eylemlerinin 21’nci haftasında HDP Bahçelievler İlçe Örgütü önünde bir araya gelen tutsak yakınları ile çok sayıda kişi ters kelepçelenip, darp edildikten sonra gözaltına alındı. Polis bir anneye 9 plastik kelepçe taktı.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemcileri, 21’nci haftalarında eylemlerini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü önünde gerçekleştirildi.

Polis ablukasında anneler, hapishanedeki çocuklarının insanca koşullarda yaşayabilmesi için alanda olduklarını belirterek “adalet” sloganı atarak taleplerini haykırdı. Bu esnada kitleye saldıran polisler, aralarında HDK İstanbul Eşsözcüsü Erken Tepeli, HDP Bahçelievler İlçe Eşbaşkanı Fatma Çatak’ın da bulunduğu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına aldı. Gözaltı aracına zorla bindirilmeye çalışılan eylemciler, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Biji berxwedana zindanan” sloganları attı.

Annelerin direnişini görüntülemek isteyen gazeteciler ise polis tarafından darp edilerek alandan uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Eylemde 2’si çocuk 27 kişi gözaltına alındı.

ÖHD İstanbul sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir çocuğun çıplak arama işkencesine maruz kaldığını duyurdu. ÖHD’den paylaşılan açıklama şu şekilde:

“Tutsak yakını annelerin gerçekleştirdiği adalet nöbetinde bugün işkence ile gözaltına alınan müvekkilimiz D.T. Bahçelievler Çocuk Büro Amirliği’nde çıplak aramaya maruz bırakılmıştır. Müvekkilimizi mevzuata aykırı bir şekilde görevi kötüye kullanarak çıplak arama işkencesine maruz bırakan kolluk görevlileri tarafından açıkça suç işlenmiştir. Çıplak arama işkencedir. Çocuk istismarıdır. ÖHD olarak tüm sorumlu kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunarak, hukuki sürecin takipçisi olacağız.”