Sri Lanka’da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa attığı e-posta ile istifa ettiğini duyurdu

HABER MERKEZİ- Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka’da yaşanan protestolar sonrası Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkeyi terk etmişti. Singapur’da bulunan Rajapaksa, Sri Lanka parlamento başkanına yolladığı bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu.

Halkın kriz, açlık ve yoksullukla karşı karşıya kaldığı Sri Lanka’da, ülke ekonomisinin ‘tamamen çöktüğü’ ilan edildikten sonra ülke çapında protestolar başlamıştı. Hükümet karşıtı protestoların başkanlık konutuna sıçraması ile birlikte Devlet Başkanı Rajapaksa’nın ülkeyi terkettiği öğrenilmişti.

GEÇİCİ BAŞKAN DA KABUL EDİLMEDİ

Devlet başkanının ülkeyi terk etmesi ve protestoların yayılması üzerine ülkede OHAL ilan edilmiş, Başbakan Ranil Wickremesinghe parlamento tarafından geçici cumhurbaşkanı olarak belirlenmişti.

Başkanlık koltuğuna Wickremesinghe’nin geçici olarak atanması üzerine protestolar yeniden şiddetlenmişti. Yaşanan bu duruma tepki gösteren halk başbakanlık ofisini de basmış, protestolarda 1 kişi hayatını kaybederken 84 kişi de yaralanmıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası devlet başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın istifa ettiği bildirildi. İstifa haberi üzerine protestocular, hükümet binalarını işgal etmeyi durduklarını açıkladı.