Melilla’daki göçmen katliamı Innsbruck’taki İspanya Konsolosluğu önünde protesto edildi

HABER MERKEZİ- 2 Temmuz Cumartesi günü Innsbruck’da İspanya Konsolosluğu önünde Melilla’daki göçmen katliamını kınamak amaçlı bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Birçok kurumun bir araya geldiği eylemde katliamda yaşamlarını yitirenler adına yapılan saygı duruşuyla başlatıldı. Ardından kurumlar adına konuşmalar gerçekleştirildi. AGEB adına yapılan konuşmada şunlar yer verildi; ‘‘ Fas’ın kuzeyinde bulunan İspanya’nın Kuzey Afrika toprağı Melilla’da emperyalizm ve uşakları bir kez daha insanlık dışı yüzünü gösterdi. Melilla’ya geçmek isteyen yüzlerce göçmene İspanya devletinin kışkırtması ve onayı ile saldıran Fas devleti, en az 37 kişiyi katletti. Ülkelerinde emperyalist dalaşlar, haksız savaşlar, yoksulluk ve uşak devletlerin baskıları sonucu göçe zorlanan insanlar kimi zaman denizde boğularak, kimi zaman sınırlarda kurşunlara hedef olarak katledilmeye devam ediliyor. Melilla’da katledilen göçmenlerin de katili tek başına Fas devleti değildir. Katliamın ardından açık şekilde tebrik mesajları gönderen İspanya ve bir bütün emperyalist-kapitalist sistem göçmenlerin asıl katilidir. Bir kez daha Fas’ta gerçekleştirilen katliamı kınarken, var olduğumuz her alanda bu ve benzeri katliamları teşhir ederek mücadelemizi büyüteceğimizi ilan ediyoruz’’ denildi.

Emperyalist kapitalist sistemin dünya halkları üzerindeki sömürü politikaları teşhir edildikten sonra eylem sona erdi. (Avrupa Haber Merkezi/Tirol)