Kayı İnşaat duruşması sona erdi: Konkordato süresi 4 ay uzatıldı, dava 18 Ekim’e ertelendi

HABER MERKEZİ- 4 yıldır hak edişlerini alamayan Kayı İnşaat işçileri, bugün şirketin konkordato davası için Kartal Adliyesi’ndeydi. Dava sonucunda konkordato süresi 4 ay uzatıldı, dava 18 Ekim’e ertelendi.

Haklarını almak için 2021 Ocak ayından beri mücadele eden Kayı İnşaat işçileri bugün ülkenin dört bir yanından tekrar İstanbul’da Kayı Holding’in konkordato davasında bir araya geldi.

İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu olarak bugün Kartal Anadolu Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında işçiler bakanlıklara seslendi.

Açıklamada konuşan İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu üyesi Nurseli Gözüaçık şöyle konuştu:

“Bize ‘Siz Coşkun Yılmaz ile muhatapsınız, bizim muhatabınız değilsiniz’ diyen tüm bakanlıkların karşısında işçiler nasıl muhatap alınırmış bunun mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz. Bugün davamız var, konkordatonun uzatılmasını istiyoruz. Umuyoruz ki konkordato uzatılacak ve bu son süreçte Gaziantep Şehir Hastanesi’ndeki hisselerin satışı yapılarak işçiler haklarına kavuşacak.”

Kayı İnşaat işçisi Murat Toksöz ise şunlara değindi:

“Bizler farklı şehirlerden bu sıcakta davamızı takip etmeye geldik. Cezayir’in o çöl sıcağında çalıştığımız alın terimizi yiyen Coşkun Yılmaz’dan da bize söz verip tutmayan o milletvekilleri, bakanlıklardan da hesap soracağız.

Coşkun Yılmaz milyon dolarları kaçırırken kimse bu şahıstan hesap sormuyor. Mahkeme salonuna getirirken polis korumasında arka kapında sokuyorsun. 400 tane işçinin hakkını yemiş bir insanı neden koruyorsun? Bu devletin adaleti bu mudur? Bu 400 işçinin çocuğunun geleceğini yakan insandan neden hesap sormuyorsunuz?”

NE OLMUŞTU?

Kayı İnşaat’a bağlı yurt dışındaki şantiye ve ofislerde çalışan 400’e yakın işçinin hak edişleri yıllardır ödenmedi. İşçileri Litvanya’daki, Cezayir’deki şantiyelerinde çalıştıran Kayı İnşaat şirketi, alacaklarının ödenmemesi için “iflas ettiklerini” gerekçe göstermişti.

Hak edişlerini alamayan işçiler, 2021 Ocak ayında İnşaat-Sen öncülüğünde mücadelelerine başladılar. İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu koca bir yıl boyunca yağmur, çamur, kar, kış demeden hem İstanbul’da hem Ankara’da Bakanlıklar ve Kayı İnşaat patronu ofisi önünde açıklamalar yaptılar. Bu süreçte Kayı İnşaat işçilerine meselenin çözüleceğine dair sözler verildi. İnşaat-Sen yetkililerinden ve işçilerden oluşan bir heyet iktidar ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Bir yandan meydanlarda mücadele eden işçiler aynı zamanda konkordato davasının da peşini bırakmadı. Kayı İnşaat’ın 15 Aralık’ta görülen son konkordato davasında şirketin konkordato süresi 6 ay daha uzatılmıştı.