Ankara’da sağlık örgütleri, sağlık emekçilerinin hakları için 29 Mayıs’ta miting yapacağını duyurdu

HABER MERKEZİ- Sağlık emek ve meslek örgütleri sağlık emekçilerinin hakları için 29 Mayıs’ta Ankara’da miting yapacağını duyurdu.

 Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş hekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tüm Rad-Der), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Veteriner Hekimler Derneği (VHD), Tarım Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS) TTB Genel Merkezi’nde yaptıkları basın toplantısıyla 29 Mayıs’ta Ankara’da yapacakları mitinge çağrı yaptı.

Sendika.Org’un haberine göre; Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Gezi Davası’nda verilen hapis cezalarına tepki gösterdi. Yükselen demokrasi ve özgürlük taleplerinin önemine dikkat çeken Bulut, hak arayışı içinde olan tüm kişi ve kurumlar ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada sağlık alanındaki iki ana krize vurgu yapıldı. Sağlık çalışanlarının uzun süredir mücadele ettiği, iktidarın gündeme almak zorunda kaldığı ancak adım atmadığı sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarındaki iyileştirmeler; diğer yandan da her geçen gün derinleşen sağlığa erişim krizi. Açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı:

29 Mayıs’ta Ankara’da “Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin” mitinginde tüm sağlık emek-meslek örgütleri olarak el ele, omuz omuza, tüm yurttaşlarımızla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’yı kendi rengimize, beyaza boyayacağız. Biz işyerlerinde yaşam için, sağlık için verdiğimiz emeği o gün tüm haklarımız için, toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı için yan yana getirecek, mücadelemizi büyüteceğiz. Biliyoruz, dönüştürme gücümüz var. Haklarımızı alana kadar, her canlı nitelikli ve sağlıklı bir yaşama erişene kadar mücadeleye devam. Buradan topluma da çağrımızdır, gelin hep birlikte sağlığımıza, yaşamlarımıza sahip çıkalım. Taleplerimiz sizin için, hepimiz için.