1,5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunarak katletmeye çalışan kişi tutuklandı

HABERM MERKEZİ- Urfa’da Akçakale’ye bağlı Sevimli Mahallesi’nde 12 Nisan’da evlerinin önünde 1,5 yaşındaki M.N.Y.’yi göremeyen yakınları, çevrede arama yaptı. Kısa süre sonra çocuk, ekmek pişirmek için kullanılan tandır fırını yakınında baygın olarak bulundu.

Yüzü ve ağzı küle bulanan ve başından darbe alan çocuk, Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, kız çocuğunu istismar eden kişinin H.Ö. olduğu belirlendi. Mahalle halkının büyük tepkisine karşı H.Ö. ve ailesi, jandarma ekiplerince bölgeden tahliye edildi. Mahalleli ayrıca H.Ö.’nün yaşadığı evi ateşe verdi.

BAŞINA BRİKETLE VURMUŞ

Gözaltına alınan H.Ö.’nün, cinsel istismarda bulunduğu kız çocuğunun başına briketle vurduğu ve tandırdaki küllere yüzünü bastırarak boğarak katletmeye çalıştığı belirlendi. Daha önce telefon dolandırıcılığı suçundan hapishanede kaldığı da tespit edilen H.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çocuğun hastanedeki tedavisi ise devam ediyor.