Görme engelli Avukat Mümin Özeken, Cumhuriyet Savcısı tarafından ayrımcılığa maruz kaldı

HABER MERKEZİ- Görme engelli Avukat Mümin Özeken’in Cumhuriyet Savcısı tarafından maruz kaldığı ayrımcılığa ilişkin İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi tüm avukatları dayanışmaya ve süreci takip etmeye çağırdı.

5 Nisan günü kendi adına bir işlem yapmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giden görme engelli Avukat Mümin Özeken, Cumhuriyet Savcısı tarafından ayrımcılığa maruz kaldı. Yine görme engelli olduğu gerekçesiyle, istediğini açıkça belirtmesine rağmen, tanımadığı kişilerden oluşan hazirun ile bir müşteki ifade tutanağı imzalamaya zorlandı, imzalamadığı için müşteki sıfatıyla ifade veremedi.

İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi, “Meslektaşımızı hak arama özgürlüğünden engeli dolayısıyla mahrum bırakan ve bu işlemde bir sakınca olmadığındaki ısrarcı bakış açısı, ayrımcılığın; sağlamcılığın ve uluslararası sözleşmeler ve ulusal normlardan oluşan mevzuatın hukuka aykırı biçimde yorumlanması niteliğindedir.” dedi.

7 Nisan Perşembe günü 14.00’te İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapacaklarını kaydeden İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi: “Görme engelli avukatları hukuki işlemlerden meneden, görme engelli avukatların adliyedeki varlığını yok sayan bu tutum karşısında başta Avukat Hakları Merkezi olmak üzere tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya ve olayın takipçisi olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kaynak: ETHA