Hastaneye götürülmeyen Karagüzel hapishanede kalp krizi geçirdi

HABER MERKEZİ- Bünyan Hapishanesi’nde tutsak olan HDP Muş İl Eşbaşkanı Karagüzel sabaha karşı kalp krizi geçirdi.

Kayseri Bünyan Hapishanesi’nde bulunan ve 8 yıl 10 ay ceza alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Eşbaşkanı Muhlise Karagüzel’in sabaha karşı kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Karagüzel’in anjiyo olduğu ve kalbine stent takıldığı belirtildi.

Zilan Karagüzel annesinin durumuna ilişkin Jinnews’e bilgi verdi. Karagüzel’in 20 gün önce göğsünün sıkıştığını ve revire gittiğini belirten Zilan, revirde bulunan doktorun Karagüzel’in bir hastaneye giderek, damarının açılması gerektiğini belirttiğini söyledi. Karagüzel, “Annem revirden sonra yeniden koğuşuna götürülüyor ve hastaneye götürüleceği düşüncesiyle hazırlanıyor. Ama cezaevi idaresi 20 gün boyunca annemi bekletmiş. En son dün sabaha karşı yere yılmış ve hastaneye götürmüşler. Hemen anjiyo yapmışlar ve kalbine stent takıldı” dedi.

Şu an Kayseri’de Karagüzel’nin olduğu hastanede olduğunu söyleyen Zilan Karagüzel annesi ile sadece 20 dakika görüşebildiklerini kaydetti. Görüşmede çok sayıda jandarma ve askerin olduğunu da ifade eden Zilan Karagüzel, Muhlise Karagüzel’in elleri kelepçeli bir şekilde yatağa bağlı olduğunu ve durumun iyi olmamasına rağmen hastaneden taburcu edileceğinin bilgisinin paylaştı.