Katledilişlerinin beşinci yılında Üç Kızıl Karanfil için Paris’te büyük yürüyüş

PARİS- Fransa’nın başkenti Paris’te üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilişinin beşinci yılında kitlesel yürüyüş ve miting yapıldı.
2013 yılında  TC devleti ve Fransa devletinin ortak istihbaratı ile Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Kürt Enformasyon Bürosu’nda katledilen Sakine Cansız, Fidan DoğanLeyla Şaylemez için 6 Ocak günü Avrupa merkezli yürüyüş yapıldı. 6 Ocak Cumartesi günü saat 11’de Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların ve devrimci örgütlerin taraftarlarından oluşan binlerce kişi, üç Kürt kadının katledildiği yer olan Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne toplandı.
Gare de Nord önünde bir araya gelen yurtsever, göçmen devrimci örgütler ve Fransız kurumlar, Republique Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte PARTİZAN da yerini aldı. PartizanFransa Maoist Komünist Parti (Parti Communiste Maoïste-PCM), Marksist Leninist Komünist Örgüt-Proleter Yol (Organisation communiste marxiste-léniniste – Voie prolétarienne-OCML-VP) kurumları, flamalarıyla birlikte TKP/ML pankartı arkasında yürüyüşe katıldı. Yürüyüş boyunca “Jin, Jiyan, Azadi!”, “Şehit Namırın”, “Üçlerin Katili Faşist TC Devleti”, “Yaşasın Partimiz TKP/ML” gibi sloganlar ve Fransızca sloganlar atıldı.
Yürüyüşte ve miting alanında 3 Ocak itibari ile yayın hayatına başlayan Yeni Demokrasi gazetesi tanıtım broşürü ve gazete dağıtımı yaygın bir şekilde yapıldı. Aynı zamanda “PARİS KATLİAMININ 5. YILINDA FAŞİST TÜRK DEVLETİ YURTDIŞINDA YENİ KATLİAMLAR PEŞİNDE!” başlıklı PARTİZAN imzalı Fransızca bildirilerin dağıtımı yapıldı.
Gare de Nord önünde başlayan yürüyüş, Republique Meydanı’nda yapılan mitingle sona erdi. Republique Meydanı’nda toplanan binlerce kitleyle birlikte, göçmen örgütler ve Fransız kurumlarının yaptığı konuşmalar sonrası söylenen stranlarla bitirildi.