Ayten Öztürk’e verilen 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nde onandı

HABER MERKEZİ- Ayten Öztürk hakkında verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından onandı. Yargıtay aşamasına taşınan dosyanın onaylanması durumunda, Ayten Öztürk tutuklanarak hayatının geri kalanını hapishanede, tek kişilik bir hücrede geçirecek.

Ayten Öztürk, Mesut Pekgöz isimli bir itirafçının “2008 senesinde Okmeydanı’nda bir çocuk tecavüzcüsünün halk tarafından dövülmesini kaldırımdan izledi” ifadesi yüzünden anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve kasten insan öldürme suçlarıyla yargılanarak 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mesut Pekgöz şu anda Gürcistan’da Tiflis’te silah kaçakçılığı, çetecilik, yasadışı yollardan Gürcistan’a girme suçlarından tutuklu.

2018 yılında Lübnan’da bir havalimanında gözaltına alınan Öztürk, Türkiye’ye getirilerek 6 ay boyunca tecavüz girişimleri, elektrik verme, askıya alma, fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet, kimyasal enjekte etme, duşta ve tuvalette izlenme işkencelerine maruz kaldı. 6 aylık işkence sonrası düzmece dosyalarla tutuklanmak istenen ama sonra serbest bırakılan Öztürk, bir itirafçının yalan beyanlarıyla tekrar tutuklandı. Geçirdiği işkence sonucu bedeninde 898 yara olan Ayten Öztürk’ün tedavi hakkı hapishane koşullarında gasp edildi. Ayten Öztürk, geçen sene ev hapsine çarptırılarak hapishaneden tahliye edildi.