ATK bir kez daha Aysel Tuğluk için “cezaevinde kalabilir” raporu verdi

HABER MERKEZİ- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı demans teşhisi konulan hasta tutuklu Aysel Tuğluk hakkında Adli Tıp Kurumu (ATK) kararı çıktı. Karar, Tuğluk’un yargılandığı Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Raporda Tuğluk’un 1-4 Şubat arasında gözlem altında tutulduğu yer aldı. ATK Gözlem İhtisas Dairesi tarafından yazılan 25 sayfalık raporda Tuğluk hakkında Kocaeli Devlet Hastanesi’nin ve ATK’nin önceki değerlendirmelerine de yer verildi.

Raporun sonunda yapılan günlük viziteler ile hemşire ve personelin günlük değerlendirme formundan alınan bilgilere göre; şahsın düzenli uyuduğu ve beslendiği, çevresiyle uyumlu olduğu, davranış bozukluğu göstermediği öne sürüldü.

Raporda Tuğluk’un şu anda muhalif olduğu için içeride tutulduğunu, silahlı herhangi birşey yapmadığını, silahlı hareketlerin karşısında durduğunu, 5 yıldır cezaevinde tutulduğunu, yaklaşık 2 yıldır unutkanlığı olduğunu fark ettiği beyanlarına da yer verildi. Tuğluk’un unutkanlığına dair ifadeleri de yer alan raporda Tuğluk’un cezaevinde odanın içinde tutulmazsa düşme riski olduğunu, 2-3 kez düştüğünü ifade ettiği de kaydedildi.

Raporun sonuç kısmında Tuğluk’un Kobanê Davası’nda yargılanmasında yer alan suçlamalar sıralanarak, hafif bilişsel bozukluk tespit edildiği vurgulanarak, “Ceza sorumluluğunun tam olduğu kanaat ve mütalaa olunur” denildi.