DİSK’in, “Artık Yeter, geçinemiyoruz” mitingi Kartal’da gerçekleştirildi

İSTANBUL– DİSK’in, “Artık Yeter, geçinemiyoruz” şiarıyla İstanbul Kartal Meydanı’na çağrıda bulunarak düzenlediği mitinge, konfederasyona bağlı sendikalar, işçi örgütlenmeleri, devrimci kurumlar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin de bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Saat 12.00’de Kartal Başak Marmaray durağı önünde toplanan DİSK üyesi işçiler, 13.00’te Kartal Meydanı’na doğru yürüyüşe başladı. Sendikaların oluşturduğu kortejin arkasında devrimci örgütler siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri yer aldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreter Adnan Serdaroğlu’nun da yer aldığı sendika temsilcileri kol kola girdi; sık sık “Ankara şaşırma sabrımızı taşırma”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Sefalet Ücreti İstemiyoruz”, “Sefalete Teslim Olmayacağız” gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüş esnasında DİSK kortejinin devamında siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin kortejlerinde polis, kitlelerin slogan atmasını engellemeye çalıştı. Polisin müdahalesini kabul etmeyen kitle sloganlarına devam ederek polis barikatlarını aşarak yürüyüşe devam etti.

Kartal Meydanı’na yürüyüşün ardından toplanan kitlerle program sanatçı İlkay Akkaya’nın katıldığı parçalar ile başladı. Zor günlerden geçildiğini belirten Akkaya, böyle günlerde mücadelenin önemli olduğunu vurgulayarak “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” parçasıyla kitleyi selamladı.

Müzik dinletisinin ardından DİSK Yönetim Kurulu üyeleri sahneye çıkarak işçileri ve mitinge katılan kurumları selamladı. Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iktidarın işçi ve emekçi düşmanı politikalarına değinerek iktidarın sürekli ekonominin iyiye gittiğine yönelik söylemlerine karşılık işçi ve emekçilerin giderek yoksullaştığını vurgulayarak, “Hakikat şudur ki Artık yeter, geçinemiyoruz” dedi.

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik’in (DDSB) de arasında olduğu “Asgari Değil İnsanca Yaşam Bileşenleri”yle birlikte oluşturulan kortejde “Asgari değil insanca yaşam”, “Birlik, Mücadele, Zafer!”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla miting alanına yürüyüş gerçekleştirdi. Alanda DDSB’liler bildiri dağıtımı yaparak sendikal alanda örgütlü mücadele çağrısı yaptı.