Gazeteci Süren’e hem beraat hem 5 yıla kadar hapis cezası talebi

HABER MERKEZİ- Mahkeme heyeti, Süren’in avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek, davayı 21 Şubat 2022’ye erteledi.

Gazeteci Durket Süren hakkında sosyal medya paylaşımları ve Azadiya Welat ile Özgür Gündem gazetelerinin yasaklı sayılarını dağıttığı gerekçesiyle “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın 8’inci duruşması görüldü. Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Süren katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyetine mütalaasını sunan savcı, gazeteci Süren hakkında “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasından beraat, “örgüt propagandası yapmak” iddiasından ise 10 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

DAVA ERTELENDİ

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığna göre mahkeme heyeti, Süren’in avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek, davayı 21 Şubat 2022’ye erteledi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Durket Süren, haber takibi için gittiği Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1 Mart 2018 tarihinde hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamında Süren hakkında hazırlanan iddianamede; Twitter paylaşımları, tape kayıtları, Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin satışlarını gerçekleştirmesi, Özgür Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmak ve 2017 yılında yapmış olduğu “Kadın Bakışı” adlı haber programı için haber kaynakları ile yaptığı telefon görüşmeleri “delil” olarak sayılmıştı.