“Ni una Menos/Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!”

İSVİÇRE- Zürih’te bugün İsviçreli sosyalist, feminist ve anarşist kadın örgütlerinin çağrısıyla katledilen kadınlar için yürüyüş düzenlendi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında başlatılan eylem ve ekinliklerin finali niteliğindeki yürüyüşte, yüzlerce kişi Helvetia Meydanı’nda toplanarak “Ni una Menos/Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedi.

Yürüyüş öncesi toplanan kitlenin farklı dillerde selamlandığı eylemde, iki saat boyunca coşkulu ve kitlesel bir şekilde Zürih’in ana caddelerinde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında belli aralıklarla katılım sağlayan kadın örgütleri temsilcileri kendi açıklamalarını sahneden gerçekleştirildi.

Eylemde ayrıca Bahnhof Caddesi’ne İsviçre’de 2021 yılı içerisinde katledilen kadınların isminin, katledildikleri tarih ve yerin olduğu pankart asıldı. Tüm konuşmacılar kadınları öldüren erkeklerin ataerkil devlet anlayışı tarafından korunduğuna dikkat çekti.

Kadınların ve LGBTİ+ bireylerin cinsel, psikolojik ve ayrımcı politikalara maruz kalmalarının yanı sıra mülteci kadınların da işyerlerinde ve sokakta yaşadıkları ayrımcı politikalar konuşmacılar tarafından teşhir edildi. Türkiyeli kadın örgütlerinin de katılım sağladığı eylemde yürüyüş güzergahı boyunca “Jin jiyan Azadi”, “Erkekler öldürüyor devlet koruyor”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” şeklinde sloganlar atıldı. Yürüyüş başlangıç noktasına geri yürünerek ve yapılan konuşmalarla sonlandırdı.