Ovacık’ta yaşanan çatışmada “kimyasal silah” şüphesi: 2 cenaze tamamen yanmış, mermi izi yok

DERSİM- 3 Aralık’ta Dersim Ovacık kırsalında çıkan ve 1 askerin öldürüldüğü çatışmada, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; 8 gerillanın ölümsüzleştiği bir gerillanın ise “sağ yakalandığı” açıklanmıştı.

Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Malatya Adli Tıp Kurumu’nda 9 cenazenin olduğu belirtildi. Bilgilere göre, 2 cenazenin tamamen yanmış olduğu ve teşhis edilemediği, Cihan Söylemez’in (Munzur) ise sol kolunun kopmuş olduğu, ancak vücudunda mermi izleri olmadığı ifade edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 8 gerillanın ölümsüzleştiği belirtilirken Adli Tıp Kurumu’nda 9 cenazenin olması, 1 gerillanın da sonradan infaz edilmiş olduğunu gösteriyor.

Yine bazı cenazelerde mermi izleri olmamasına rağmen vücutlarının yanmış olması, çatışma sırasında kimyasal silah kullanıldığı şüphelerini ortaya koyuyor. Malatya Adli Tıp Kurumu’nda bulunan Cihan Söylemez (Munzur) ile Çağla Yeleser’in (Veroz) cenazeleri teşhis edilmesine rağmen, ailelerine keyfi bir şekilde teslim edilmiyor. Ölümsüzleşen 7 gerillanın kimlik bilgilerine dair ise henüz net bir bilgi yok.