Samandağ’da Partizan ve YDG okurlarına yönelik saldırılar devam ediyor

ANTAKYA- Antakya’nın Samandağ ilçesinde devletin Partizan ve YDG okurlarına yönelik sistematik baskı ve taciz politikası sürüyor.

Devletin polis-jandarmaları aracılığıyla gün geçtikçe boyutlandırdığı saldırı, baskı ve yıpratma politikalarına karşı aktif mücadele yürüteceklerini belirten Partizan ve YDG okurları, şunları aktardı:

“Samandağ’da pandemi sürecinde Partizan ve YDG faaliyetçilerine yönelik siyasi çalışmalardan dolayı polis-jandarma güçleri tarafından yasaklar gerekçe gösterilerek sürekli para cezaları kesiliyordu. Bu süreçte ise yoldaşlarımızı ekonomik olarak yıpratmak ve faaliyetleri sekteye uğratmak amacıyla sürekli trafik cezaları kesilmektedir. Yoldaşlarımız gün içerisinde ‘hiç geçmedikleri’ caddelerde yapılan kontrollerde trafik cezaları kesilerek yıpratılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca kontrollerde trafik polislerinin yanında duran TEM ekiplerinin talimatları doğrultusunda özel olarak yoldaşlarımızın bulundukları taşıtlar durdurulup sudan sebeplerle para cezaları kesilmektedir. Gözaltılarla, hakkımızda hazırladıkları fezlekelerle, açtıkları davalar ve kestikleri para cezalarıyla faaliyetlerimizi sekteye uğratacaklarını zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Devletin Samandağ’daki tüm saldırı, baskı ve yıpratma politikalarına karşı aktif bir şekilde mücadele yürütmeye devam edeceğiz.”