Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi Kovid-19’un yayılmasına göz yumuyor

HABER MERKEZİ- Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nden tutsakların yakınlarıyla yaptıkları görüşmelerde aktardıkları bilgiye göre, salgın konusunda hapishanelerde “normalleşme” uygulamalarının başlamasıyla birlikte idare ve gardiyanların tutumu nedeniyle tutsaklara virüs bulaşmaya başladı.

Hapishanelerdeki tutsakların uzun zamandır pandemi bahanesiyle yasaklanan açık görüşler için talebi bulunuyordu. dışarıda her şey normalleştirilirken hapishanelerdeki katı kısıtlamaların sürmesi ve tutsakların iki yıldır ağır tecrit koşullarına maruz bırakılması tepki çekmeye başlamıştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan açıklamayla 1 Aralık’ta açık görüşlerin başlayacağı ancak yarım saat olarak uygulanacağı belirtilmişti.

Tutsak Partizanların verdiği bilgiye göre hapishanelerde “normalleşme”ye geçilmesiyle birlikte baskın aramaların arttı ve sabah-akşam sayımlarında daracık hücrelere 15-20 kişilik gardiyan grupları girmeye başladı. Hemen ardından PKK dava tutsaklarında Kovid vakalarının ortaya çıktığını belirten tutsaklar, Kovid bulaşan tutsakların bu süreçte hapishane ya da hücre dışına çıkmadığını, virüsün gardiyanlardan bulaştığını belirttiler. Yine aktarılan bilgiye göre, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde 7-8 gardiyanın Kovid testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Yarım saat gasbıyla da olsa açık görüşlerin başladığı bir aşamada bu sefer Kovid tedbirlerinin hiçe sayılmasına tepki gösteren tutsaklar, Kovid vakalarının kendilerine karşı kullanılabileceği, açık görüşler da dahil olmak üzere çeşitli kısıtlamalara ve hak gasplarına gidilebileceği kaygılarını iletti.