Munzur Çevre Derneği 10. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

İSTANBUL- Munzur Çevre ve Kültür Derneği bugün Okmeydanı’nda bulunan dernek bünyesinde 10. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Genel Kurul, başkan Ali Ekber Barmagıç’ın konuşmasının ardından ekoloji ve sınıf mücadelesinde yaşamını yitirenler şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı.

Kongreye sanatçılar Muzaffer Acar, Pınar Aydınlar, Mehmet Ekici, Mahmut Atalay’ın yanı sıra DEDEF başkanı Özkan Tacer ve Yönetimi, Dersim Ovacık Çöğürlük Köyü Dernek Başkanı Kenan Düzen, Kazdağları Platformu’ndan Fethi Kınaş, Dersim Geyiksuyu Çevre ve Köy Derneği Başkanı Alişan Çelik, Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’nden Kazım Çelik’in abisi İmam Çelik, Hozatlılar Dernek Başkanı Yaşar Gelincik ve Yönetim Kurulu, Ataşehir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gülsev Kaya, Dersim Ovacıklılar Dernek Başkanı Hüsniye Yiğit ve Yönetimi, Sinoplular Dernek Başkanı ve Nükleer Karşıtı Platform üyesi Adnan Çakar, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik (DDSB), Deriteks Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilciliği, Ovacık Mercan Yarımkaya Köyü Dernek Başkanı Seyfi Çaresiz, Anadolu Yakası Dersimliler Derneği Genel Sekreteri Ali Yıldız, Sivas Hafik Yenikervansaray Dernek Başkanı Yüksel Uygun katılım sağladı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Av. Gülseren Yoleri ile Yaşam ve Dayanışma Yolcuları Genel Kurulu selamlayarak yeni dönemde görev alacak yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti.

Kongre kurum temsilcilerinin yaptığı konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak söz alan DEDEF başkanı Özkan Tacer ortak mücadelenin önemine değinerek dayanışma vurgusu yaptı. Devamında söz alan Sinoplular Dernek Başkanı Adnan Çakar ise “Denizin çocukları olarak siz dağların çocuklarını selamlıyoruz. Ortak mücadele yürütmek çok önemli. Çünkü başarının sırrı burada yatıyor” dedi.

Pir Sultan Abdal Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya ise söz alarak Alevilerin ve doğanın ezilmişliğine ve yok sayılmasına karşı ortak mücadele çağrılarının önemli olduğuna ve bu söylemlerin pratikte karşılık bulması gerektiğine değindi.

Sonrasında söz alan Kazdağları Platformu’ndan Fethi Kınaş ise tüm sınırların kaldırıldığı bir yaşamı örmenin yolunun ekoloji mücadelesini büyümekten geçtiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından tek liste olarak girilen seçimde yönetim kurulu belirlendi. MÇD’nin 10. Olağan Genel Kurulu başarı dilekleri ile sona erdi.