Kandıra F Tipi’nde bulunan tutsaklara “Burada öleceksiniz” tehdidi

HABER MERKEZİ- Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bulunan tutsaklardan Necla Atak, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, baskıları anlattı. Necla, hapishane müdürü ve gardiyanlar tarafından koğuşlarına yapılan baskınlarda “Burada öleceksiniz” tehdidinde bulunulduğunu aktardı.

Faşist devletin hapishanelerde tutsaklara yönelik işkence boyutuna varan baskıları devam ediyor. Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan Necla Atak, hapishanede yaşadıkları hak ihlallerini, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde paylaştı. Annesi Emine Atak ile 10 Ekim günü yaptığı telefon görüşmesinde Necla, yaklaşık 2 haftadır her gece hapishane müdürü ve gardiyanlar tarafından bulundukları koğuşlara baskın yapıldığını dile getirdi.

Emine Atak, kızı Necla’nın telefon görüşmesi esnasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Necla hapishane müdürlerinin değiştiğini, gelen müdürün ise onlara rahat vermediğini söyledi. Necla bana, ‘Yeni gelen hapishane müdürü gece saat 01:00-03:00-05:00 saatleri arasında koğuşumuza baskın yapıyorlar. Hepimizi yerlere yatırıyorlar coplarla, hepimize hakaret ve küfrediyorlar. Gardiyanlar sürekli bize ‘Artık siz bittiniz’ diyor. Sürekli hepimize tek tek ‘Burada öleceksiniz’ diyorlar’ dedi. Kızımın telefon görüşünde bana söyledikleri bunlar. Zaten hapishanedeler ne istiyorlar onlardan. Dışarda bir şey yapamıyorlar hapishanede bulunan tutsaklara saldırıyorlar.”

Hapishanede bulunan baskıların gün gittikçe artığını ve bunların keyfi olduğunu kaydeden Emine Atak, “Biz 90’lı yıllarda değiliz, bu neyin baskısı. O yılları geçmemize rağmen devam ediyor işkence ve baskılar. Hatta şimdi yapılan baskılar, işkenceler o zamandan daha beter olmuş. Çocuklarımız ne bir kitap okuyabiliyor ne de bir mektup yazabiliyor. Gardiyanlar sürekli engel oluyor” şeklinde konuştu.

Koğuşlara yapılan baskınlarda erkek gardiyanların, tutsak kadınların kıyafetlerini, yataklarını ve kitaplarını yerlere attığını, dağıttığını aktaran Emine Atak, “Bu baskılarla çocuklarımıza psikolojik şiddet uyguluyorlar” dedi. Emine Atak son olarak bütün annelere seslenerek, şunları dile getirdi: “Buradan bütün annelere sesleniyorum; hepimiz ayağa kalkalım, çocuklarımıza ses olalım. Çocuklarımıza bir çare bulalım. Yeter artık bu kadar baskı yaptıkları. Hapishanede bulunan bütün tutsaklar hepimizin çocuklarıdır. Çocuklarımız için el ele verelim, ses olalım onların sesine.” (JINNEWS)