Wörgl ve Innsbruck Demokratik Göçmenler Derneği genel kurulları gerçekleştirildi

AVUSTURYA- Avusturya’nın Wörgl ve Innsbruck bölgelerinde faaliyet yürüten Demokratik Göçmenler Derneği’nin genel kurulları gerçekleştirildi.

Wörgl bölgesi ve çevresinde faaliyet yürüten ATİGF’e bağlı Demokratik Göçmenler Derneği 31. Genel Kurulu’nu başarıyla gerçekleştirdi. 30 yıldır Wörgl‘de demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesi veren Demokratik Göçmenler Derneği genel kuruluna üyelerin çoğunluğunun katılımıyla başlandı.

Divan oluşturulmasının ardından dernek yönetim kurulu adına ATİGF siyasal taslağı okundu. Yönetim kurulu adına taslağa yönelik eleştirilere yanıt verildikten sonra taslak delegelerin onayına sunuldu ve onaylandı.

Tartışmalarda emperyalist saldırganlığın şiddetlenerek devam ettiği ve tüm kesimleri sindirme politikasını yaşama geçirdiği, demokrasi güçlerine gözdağı verdiği dile getirildi. İşçilere ve göçmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı hep birlikte mücadelenin başarılı olabileceği üzerinde duruldu. Irkçılık ve milliyetçiliğin birer devlet politikası olduğu, önümüzdeki süreçte bunun daha da derinleşeceği ve mücadele yöntemlerine dair tartışmalar gerçekleştirildi.

Daha sonraki gündemlerde yeni yönetim organları seçildi. 5 kişilik bir yönetim kurulu ve 3 kişilik denetim kurulu seçildi. ATİGF 27. Kongresine delegeler seçildikten sonra genel kurul sonlandırıldı.

INNSBRUCK

Innsbruck’da 37 yıldır göçmenlerin ekonomik, demokratik ve sosyal hakları için mücadele yürüten Innsbruck Demokratik Göçmenler Derneği 36. Genel Kurulu’nu başarıyla gerçekleştirdi. Pandemi ile birlikte yaklaşık iki yıldır gerçekleştirilemeyen genel kurul dernek lokalinde üye ve taraftarların ve demokratik kurumların katılımıyla saygı duruşuyla başlatıldı.

Gündem maddelerinin genel kurula sunulup onaylanmasının ardından ATİGF 27. Kongre siyasi perspektifi okunarak tartışıldı. Ardından faaliyet raporu, mali rapor ve denetim kurulu raporları sunularak oylandı. Yeni yönetim ve denetim organlarının seçilmesinin ardından 27. ATİGF Kongresi’ne katılacak delegeler belirlendi. ADHF ve DEM-KURD temsilcileri genel kurulu selamlayarak dayanışma mesajlarını sundular. Dilek ve temennilerin ardından genel kurul başarılı bir şekilde sonlandırıldı.